Egyszerű és laktató fogás hétvégére: így készül a kolbászos tepsis burgonya
2024. június 28. 08:31
Olvasási idő: 3 perc
Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét.
Vágólapra másolva!
Sokan tapasztalhatjuk, hogy a nyár eleji, rohanó hétköznapok során nem sok idő marad főzésre, ezért mindig jól jönnek azok az ételek, amelyek egyszerűen és könnyen elkészíthetőek, és még laktatóak is. Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb tepsis krumpli.
Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét.
Kolbászos tepsis burgonya
Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg lecsókolbász
2 vöröshagyma
2 kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított majoránna
2 evőkanál zsír
só
bors
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát és a vöröshagymát, a paprikáknak kivesszük a csutkáját.
A kolbászokkal együtt az összes zöldséget felkarikázzuk (a burgonyát jó vékonyra vágjuk). Egy keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.
Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a keveréket, egyenletesen elosztjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és bő fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.
Ha ízletes, magyaros ízekre vágyunk, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét Fotó: Vidék íze magazin
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!