Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ezzel a trükkel könnyedén megszabadulhat a konyhájában lévő legyektől

Vágólapra másolva!
Egy házi légy akár 500 petét is le tud rakni élete során, amelyek mindössze 8-24 óra alatt kikelnek és csak napra van szükségük, hogy teljesen kifejlődjenek. Ezért létfontosságú, hogy megelőzzük a legyek szaporodását, mielőtt kicsúszna a kezünkből az irányítás.
Vágólapra másolva!

A szakértők arra figyelmezettek, hogy a meleg időjárás miatt ha nem figyelünk oda, akkor pillanaok alatt ellephetik a legyek a konyhát. A nedves és meleg idő felgyorsítja a rovarok anyagcserékét, ami gyorsabb fejlődéshez és magasabb szaporodási arányhoz vezet. 

Azonban a legyek nemcsak kellemetlenséget okoznak, egészségügyi kockázatot is jelentenek. Sőt, egyes fajok olyan betegséget is terjeszthetnek, mint a Salmonella és az E.Coli. 

Rentokil Pest Control Műszaki Akadémiájának vezetője, Paul Blackhurst elmondta, hogy a nyári hónapokban sokkal melegebb lesz a megszokottnál, így a légypopuláció jelentősen meg fog nőni. A szakértő ezért azt tanácsolja, hogy az ételmaradékokat ne hagyjuk szabadon és a kukákat pedig fedjük le. Emellett pedig az ablakokat zárjuk be vagy tegyünk rájuk szúnyoghálót. 

A légycsapdák kihelyezése is jó megoldásnak bizonyul, amit otthon is könnyen el tudunk készíteni. Nem kell más hozzá, csak almaecet. Azonban, ha a csapdák sem segítenek csökkenteni a konyhában lévő legyeket, akkor forduljunk szakemberhez - írja a Mirror

légy
Fotó: NurPhoto via AFP/Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto/Creative Touch Imaging Ltd

Azonban nemcsak a legyek jelentenek problémát, hanem a meztelencsigák is. Ezek az állatok a legtöbb ember számára, nemcsak undorítóak de még bosszantóak is, ha megjelennek a kertben és az oda ültetett virágokban kárt tesznek. A meztelencsigák ugyan létfontosságúak az állatvilágban, ugyanis a madarak táplálékai. 

A Noha a Rentokil szakemberei azonban elárulták azt az egyszerű módszert, amivel a csigákban sem és a kertben sem teszünk kárt, de mégis távol maradnak ezek az élőlények a kertünktől. Ráadásul egy olyan ételmaradék szükséges hozzá, amit napi szinten fogyasztunk, sőt a reggelink egyik fő alapanyaga.

Ha a tojáshéjat összetörve kiszórjuk a kedvenc növényeink és virágaink köré akkor biztosak lehetünk abban, hogy a csigák nem fogják azoknak megrágni a levelét, mivel ezek az állatok nem szeretnek éles, szúrós tárgyakon áthaladni.  

A szakemberek hozzátették nem a tojáshéj az egyetlen megoldás arra, hogy ne legyenek mezételcsigák a kertünkben. A tört dióhéjak ugyanúgy elterelik a csigákat a növények közeléből, de ugyanúgy jó megoldás a koffeinmentes kávébab is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről