Mindent elronthat, ha rosszul használja az airfryert

Vágólapra másolva!
Elgondolkozott már azon, hogy az étele miért tűnik sokszor megégettnek vagy éppen nyersnek ugyanabban a sütőben? Ha ugyanis rosszul használja az airfryert, mindkét eset megtörténhet. Egy szakértő most segít abban, hogy ezt elkerülje, és az ételei jobban süljenek meg a légsütőben.
Vágólapra másolva!

Egy fogyasztóvédelmi szakértőgárda felfedte, hogy előfordulhat, hogy rosszul használja az airfryer sütőt – különösen, ha a dobozon található útmutatást követte - írja a Mirror.

Kiderült, hogy sok főzésrajongó tévedésből túltöltötte a készülékét. 

Ennek az az oka, hogy a csomagoláson szereplő leírás téves méreteket adhat, mivel azok általában literben vannak feltüntetve.

Nos, ha sütött már benne ételt egy bizonyos ideig, majd sütés közben kinyitotta a készülék ajtaját, észrevehette, hogy az étel egyik fele megégett, a másik fele pedig még nyers volt, ha ezt tapasztalta biztosan túltöltötte az airfryert.

Az Instagramon megosztott videóban a fogyasztóvédelmi cég figyelmeztette a vásárlókat, hogy "ne bízzanak a készülékhez tartozó leírásban".

Hiába fér el benne, mégsem jó ötlet telepakolni az airfryert Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Francisco Zeledon

Azok az étel, amelyet gyakran elronthatunk a légsütőben, az nem más mint a sült krumpli. 

A videóban feltették a kérdést:

Hány réteg sült krumplit lehet beletenni? Tesztünk során általában azt tapasztaljuk, hogy a valódi kapacitás általában a leírás maximum 60-80 százaléka.

"De nem ez az egyetlen tanács, amit a szakember adott. Laughlin azt is javasolta, hogy amikor legközelebb légsütőt vásárolna, semmiképp se a legolcsóbbat vegye meg a boltban.

Azt mondta a vásárlóknak, hogy legalább 50 fontot (nagyjából 24 ezret) költsenek a készülék vásárlásakor, de azt is mondta, hogy az igazán jók általában 70 fontba (nagyjából 33 ezer forint) kerülnek.

Tényleg nem kell egy vagyont költeni egy jó készülék megszerzéséhez, ugyanis már 70 fontot elég rá

– magyarázta. "Találtunk olcsóbb légsütőket, amelyek üzemeltetése sokba kerül, és hihetetlenül egyenetlenül sütnek. A legolcsóbb mégis legjobb vételünk mindössze 55 fontba ( nagyjából 26 ezer forintba) került." 

És bár egy légsütőt olcsóbb lehet üzemeltetni, mint egy villany- vagy éppen gázsütőt, a szakember mégis azt is javasolta, hogy a vásárlók legyenek realisták. 

Nem valószínű, hogy ezzel egy vagyont spórolhatunk meg 

– mondta. "Amikor étkezésenként 10-40 penny (46-184 forint) közötti megtakarításról beszélünk, akkor ezt a légsütőt elég sokszor kell használni ahhoz, hogy egyáltalán megtérüljön a befektetés. Ez nem jelenti azt, hogy nem hasznos dolog, de ne számítson arra, hogy vagyonokat nyer majd.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!