Nem gondolta volna, de eddig rosszul használta a sószórót

Vágólapra másolva!
Ismét egy olyan mindennapos dolog, amiről eddig nem is tudtuk, hogy rosszul csináljuk. A közösségi médiában ugyanis megosztottak egy videót, amelyen bemutatják a só- és borsszóró használatának „megfelelő módját".
Vágólapra másolva!

Egy praktikus, só- és borsszórókkal kapcsolatos videó teljesen lázba hozta az internetet. A TikTokon és az X/ Twitteren megosztott videót a 'Today Years Old' fiók töltötte a következő kérdést feltéve: 

Miért csak 2024-ben tudjuk meg ezt?

A videóban szereplő hölgy azt állítja, hogy ez a módszer a só- és borsszórók "használatának legmegfelelőbb módja". A nő ugyanis a sószóró aljára mutat, jelezve, hogy sokaknak letapad az aljára a fűszer, ezt követően pedig elkezdi dörzsöli a sószóró alját a borsszóró aljával, ami után nagyon könnyen kijön belőle a só. 

Látod, milyen gyorsan jön ki? Most ezt figyeld.

- mondta.

Ezután bemutatja, milyen lassú a tipikus rázási technika. 

só és bors
Képünk illusztráció  Fotó: Unplash /Tim Mossholder

A rövidke videót több mint 300 000 alkalommal nézték meg, több száz like-ot és megosztást gyűjtött össze, amiből arra következtethetünk, hogy sokakat lenyűgözött az új módszer.

Az egyik hozzászóló ezt írta: "Őszintén azt hittem, hogy ez köztudott." Egy másik hozzátette: "Ez már egy ideje létezik."

Egyes nézők azt jelezték, hogy a trükk hatékonysága a só állagától is függ. Egy hozzászóló így válaszolt: "Valóban a só és a bors durvaságától függ. Csak a finomra őrölt szemekkel működik mindez.

Azonban nem mindenki volt elájulva tőle. Egy felhasználó megjegyezte: 

 "Az só - és borsszórók alja gyakran undorító. Nem szeretnék az ételemre tenni belőle."

Azonban arra is van egy új módszer, ha kerülné a sót és a borsot, a kutatók szerint ugyanis számos új lehetőség nyílik a hangyák kulináris felhasználására. A hangyák már régóta táplálékforrásként szolgálnak világszerte, és minden fajnak megvan a maga egyedi íze. A kutatók elemezték ezeket az ehető hangyákat, hogy képet kapjanak arról, honnan származik a finom ízük és illatuk, rávilágítva a kulináris felhasználásukban rejlő kiaknázatlan lehetőségekre azokban az országokban, amelyek történelmileg tartózkodtak attól, hogy rovarokat tegyenek az étlapra, írja az IFL Science ismeretterjesztő portál. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!