A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Itt a legfinomabb citromos süti recept, ha airfryerben akarunk sütni

Vágólapra másolva!
A This Morning sztárja, Juliet Sear teljesen új szintre emelte az airfryer használatát, ugyanis hihetetlenül finom sütiket sütött az Air Fryer Baking Magic című könyvének receptjei alapján.
Vágólapra másolva!

Az airfryer az a konyhai eszköz, amely nélkül manapság a legtöbb család már nem is akar a konyhában létezni. Sokoldalú, gyors és egyszerű, ezért szeretik sokan a forrólevegős sütővel készült ételeket, arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebben készíthetjük el őket. Ráadásul anélkül, hogy az ízében és az állagában megváltoztatnánk őket. Ezek a remek konyhai eszközök azonban abban is segíthetnek, hogy fél óra alatt ínycsiklandóan  finom édességeket készítsünk - írja a Mirror.

Juliet Sear zseniális desszertreceptekkel rukkolt elő, az Air Fryer Baking Magic című könyvében, köztük egy finom áfonyás citromtortával is, mutatjuk, hogy készítse el otthon ön is.

süti, áfonya
Képünk illusztráció! Fotó: Unplash

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 135 g lágy vaj, plusz a kenéshez egy kevés
  • 100 g zsíros görög joghurt, plusz egy kevés tálaláshoz
  • 3 közepes méretű tojás
  • 1 citrom héja és leve, plusz egy kis héj a díszítéshez
  • 150 g liszt
  • 135 g barnacukor
  • 150 g áfonya, plusz a tálaláshoz

 

A vajkrémhez

  • 250 g lágy vaj
  • 500 g porcukor, átszitálva
  • 1 tk vanília kivonat
  • Egy kis tej
  • 3 evőkanál áfonyalekvár

Elkészítés:

1. Tegye egy nagy tálba a vajat, a joghurtot, a tojást, a citrom héját és levét, a lisztet és a cukrot. Elektromos habverővel keverje össze. A tésztát felezze meg egyenlő arányban, majd szórja rá az áfonya felét, ezután pedig tegyük rá a tészta másik felét, majd szórjuk rá a többi áfonyát.

3. Melegítse elő a légsütőt 140°C-ra. 25-30 percig sütjük, amíg meg nem kel és aranybarna nem lesz. 

4. Hagyja hűlni a formákban 10-15 percig, majd fordítsa rácsra, hogy teljesen kihűljön. Vágja le a sütemények tetejét, hogy szép formát kapjon.

5. Készítsük el a vajkrémet: verjük simára a vajat, majd fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliát. Kevés tejjel lazítsuk fel, így könnyebben kenhető, de megtartja a formáját.

6. Tegye a tészta egyik felét a tányérra, és kenje meg 150 g vajkrémmel. A közepébe mélyedést készítünk, és a közepét megtöltjük 2 evőkanál lekvárral. Majd rátesszük a tetejére a másik lapot, megkenjük a tetejét és az oldalát is a krémmel.

7. Egy kés hegyével foltozzon a maradék lekvárból az oldalára és a tetejére, majd egy fogazott kaparóval húzza körbe a külsejét, hogy átsöpörje a lekvárt. Használja a paletta kés hegyét vagy egy teáskanál nyelét, hogy kör alakú örvényt készítsen a tetején.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!