A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Hihetetlenül finom és gyors reggeli az airfryer segítségével

Fotó: Unplash /Sanju M Gurung
Vágólapra másolva!
Ha igazi kiadós, ám de gyors reggelire vágyik, akkor ezt a receptet önnek találták ki, ugyanis van benne minden, ami szükséges ahhoz, hogy jól induljon a nap.
Vágólapra másolva!

Egy séf lenyűgözte az ételrajongókat két népszerű étel ötvözésével amelyeket akár légsütőben is elkészíthetünk. Emily Scott, a What I Ate For Breakfast szerzője a klasszikus, angol alapanyagokkal és a samosa-val kötött házasságot. A receptkönyv szerzőjét néhány követője a „reggeli királynőjének” hívta innovatív receptjei miatt - írja a Mirror.

Emily ezt írta bejegyzésében: 

Bemutatkozik a reggeli samosa: ropogós filocsomagok, melyekben sült bab, kolbász, rántotta és szalonna is van. Nagyon finom!

„Bármilyen tölteléket tehet bele – próbálja ki a gombát, vagy a paradicsomot... a lehetőségek végtelenek.”

A rajongók nem győzték dicsérni a recept szerzőjét a „zseniális ötletéért”. Laoise azt mondta: „Ó. Ezek nagyon jól néznek ki.”  „Micsoda remek reggeli ötlet.” Egy másik felhasználó egyenesen azt vallotta, hogy : „A samosa az új kedvencem.” 

Reggeli samosa

Hozzávalók:

  • Pár lap filo tészta
  • 220 g konzerv bab
  • 4 db főtt kolbász
  • 4 tojásból készült rántotta
  • 100 g sült bacon 
  • olvasztott vaj a kenéshez
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash /Sanju M Gurung

Elkészítés:

  • Hajtsunk félbe egy filo tésztalapot, majd vágjuk négy egyenlő méretű hosszanti szeletre. Majd ismételje meg a lépést egy másik filodarabbal, ügyelve arra, hogy összesen nyolc szelet legyen.
  • Vegyünk egy tésztacsíkot, és hajtsuk rá az alsó sarkát, majd hajtsuk vissza, hogy egy zsebet hozzunk létre. Ezután be kell pakolnia a zsebébe a tölteléket, de vigyázzon rá, hogy ne tömje túl.
  • A maradék tésztát ráhajtjuk a töltelékre, hogy háromszög alakot kapjunk, a szélét pedig megkenjük egy kevés olvasztott vajjal, hogy segítsen össze tapasztani a tésztát. Ezután ismételje meg a többi tésztacsíkkal is, összesen nyolc samosát készítve. Ezt követően melegítse elő a légsütőt 180 ℃-ra – ha nincs légsütője akkor, 180 ℃/200 C-os sütőben is sütheti.
  • Helyezze a samosát a légsütőbe vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A samosákat mindenhol megkenjük olvasztott vajjal, majd  10-12 percig sütjük airfryerben, vagy a sütőben nagyjából 12-14 percig.
  • Ügyeljen arra, hogy félidőben megfordítsa a samosát, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön. Ezután tetszőleges mártogatós szósszal már tálalhatja is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!