A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Nem a cukor veszi el a paradicsom savasságát, ezt tedd a szószba helyette

Vágólapra másolva!
Még a tapasztalt háziasszonyok is évek óta cukrozzák a paradicsomszószt, hogy ne legyen annyira savas, pedig nem ez a jó megoldás erre. Eláruljuk miért, és azt is, hogy mit érdemes helyette használni.
Vágólapra másolva!

A paradicsomos ételek sokaknál okoznak gyomorpanaszokat, akik ennek ellenére is imádják a paradicsomos ételeket előálltak egy megoldással. Ők azok, akik jól megcukrozzák a paradicsomos ételt, hogy így kevésbé lesz savas a végeredmény. Azonban nincs igazuk.

A zamatos paradicsomból mennyei szósz készíthető, és ha répát teszel bele, a savasságával sem lesz problémád. Fotó: Shutterstock

A cukor nem veszi el a paradicsom savasságát

Az olasz Alessio Pasini konyhájából érkezett a házi praktika, ami egyszerűbb mint gondolnánk, és aki kicsit is ismeri az olasz konyha autentikus receptjeit, nem fog meglepődni a titkon. Hiszen az olaszok maguk is alkalmazzák ezt az alapanyagot, az eredeti bolognaiból sem maradhat ki.

Alessio elmondta, hogy a cukor azért nem jó megoldás, mert fogyasztása savtermelődést eredményezhet. 

Arról nem beszélve, hogy a cukor elrontja a paradicsom természetes ízét is.

Így a savasságra a megoldás az édes aromájú sárgarépa, ami nem változtatja meg a paradicsom saját ízvilágát, de megoldás a savasságra. A népszerű zöldség – az olasz magyarázata szerint – magába szívja a paradicsom savasságát, és egy kellemes, könnyed szószt kapunk végeredményül - írja a Mindmegette.hu.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!