Itt a tökéletes módszer, hogy hogyan ne hízzon a tésztától

Vágólapra másolva!
Egy finom meleg tészta sokszor jó döntésnek tűnik, amikor gyorsan szeretnénk finomat enni, de ha szeretnénk odafigyelni, hogy ne kússzanak fel felesleges kilók, jó ha megnézzük a tészta csomagolásának leírását.
Vágólapra másolva!

A tészta gyakran jó döntésnek tűnik, amikor gyorsan szeretnék meleget és kiadósat enni. De egy személyi edző szerint sokan elkövetnek egy hibát a tészta elkészítésekor, ami miatt könnyebb kilókat felszedni.

Tom Hull személyi edző szerint, minden azon múlik hogyan számoljuk a kalóriákat, és mennyi adag tésztát főzünk meg.

Elmagyarázta, hogy a tészták csomagolásán szerepel, hogy hány kalóriát tartalmaz. Bemutatott egy tésztát, aminek a leírása szerint 75 gramm száraztésztából 180 gramm főtt tészta lesz. Fontos látnunk, hogy nem ugyanannyi a kalóriatartalma a száraz és a főtt tésztának. A videóban látható, hogy a két adag között mekkora különbség van, ez a különbség akár 600 kalóriát is jelenthet.

Érdemes tehát elolvasnunk, mi szerepel a tészta címkéjén a feltüntetett kalóriatartalom ez általában a nyers (száraz) tésztára vonatkozik, hacsak másként nem jelzik. Hazánkban főleg ezt a számítást használják. A főzés során a tészta vizet vesz fel, így a súlya megnő, de a kalóriatartalom nem változik, csak a tészta mennyiségére vonatkozó arányok. Ha a csomagoláson a főzött tészta kalóriatartalmát is feltüntetik, azt külön jelzik.

Ha kedvet kapott egy finom tésztás ételhez,  a chilis-mogyorós tészta jó döntés lehet, a tésztalapot bármilyen zöldséggel és hússal kombinálhatja, így egy alaprecepttel változatos tésztaételeket tud elkészíteni. 
Korábban csináltunk már egy gyűjteményt gyorsan elkészíthető tésztaételekről, mint az egy edényes darált húsos tészta, spaghetti cacio e pepe, Pestós tészta, grízes tészta.

Egyszerű és gyors vacsorához érdemes kipróbálni ezt a krémes aszalt paradicsomos tésztareceptet, amit akár csirkével vagy bármilyen más feltéttel is kombinálhat.

Ha megkóstolná a spanyolok nemzeti ételét, próbálja ki a Paellát, a zöldséges rizses húst, melynek gyönyörű, sárgás színét a sáfrány adja. Többféle húsból készülhet, de a klasszikus, tenger gyümölcseivel és halakkal ízesített verzió a legnépszerűbb náluk, de szívesen használnak csirke- vagy sertéshúst is.

Azoknak akik mindig is vágytak arra, hogy saját maguk készítsék el a házilag tésztát, akkor Jamie Oliver receptjét ajánljuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!