Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, hogy Juki Cunodának komoly esélye van arra, hogy feljebb lépjen az F1-ben 2025-ben.

A Red Bull négy helyéből hármat megerősítettek 2025-re, ebben Cunoda is helyet kapott, de mint a Visa RB pilótája. Ennek ellenére Helmut Marko úgy nyilatkozott, hogy nem kizárt, hogy Max Verstappen mellé kerüljön Cunoda. A Red Bull két helye elvileg foglalt, ugyanis Max Verstappen és Sergio Pérez helye is biztosnak mondható, de Marko elmondta, hogy a Red Bull mindkét csapatánál lehet még módosítás.

FORMULA 1 JAPANESE GRAND PRIX
Cunoda akár Verstappen csapattársa is lehet 2025-ben
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP / The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri

„Cunoda az egyik jelölt arra, hogy 2025-ben Max mellett versenyezzen. Az idei szezon hátralévő futamai fogják eldönteni, hogy milyenek lesznek a pilótapárosításaink jövőre” – mondta Marko, ami azért érdekes, mert Pérezzel szezon közben szerződést hosszabbítottak, de most mégsem tűnik kizártnak, hogy Cunoda feljebb lép, ami különösen érdekes lenne, hiszen a Hondával az együttműködésük utolsó évébe lépnek.

„Nagyon is el tudom képzelni, hogy egy junior pilóta fog Max mellett vezetni” – mondta még el Marko, ami alapján Cunoda mellett még Liam Lawson is versenyben lehet a Red Bull üléséért.

„Úgy döntöttünk, hogy Lawsont és Cunodát hasonlítjuk össze. Ugyanazok a körülmények, és most mindkettőjüknek hat futama van arra, hogy bebizonyítsa, hogy ki a jobb pilóta. Egykor azzal a filozófiával indultunk, hogy fiatal versenyzőknek adjunk esélyt a Forma-1-ben. Sebastian Vettel, Max Verstappen és Daniel Ricciardo csak három példa.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!