A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Intel: szupergyors lapkák mobilokba

Vágólapra másolva!
Az Intel tajvani fejlesztői fórumán olyan mobiltelefonokba és PDA-kba szánt, nagyteljesítményű processzorokat mutatott be, melyek többek között DVD-minőségű videolejátszást is lehetővé tesznek.
Vágólapra másolva!

A chipgyártó óriáscég Tajpejben zajló fejlesztői fórumán hétfőn mutatta be korábban Bulverde kódnéven ismert PXA270-es jelzésű processzorcsaládját, s az azokkal együttműködő multimédiás lapkákat. A most bemutatott, Xscale-technológián alapuló komponenseket kifejezetten mobiltelefonokba, PDA-kba és más kisméretű hordozható eszközökbe szánják.

A korábban az Intel notebook-, és asztali PC-kbe szánt processzoraiból ismert MMX és SpeedStep technológiák a PXA270-es lapkába is integrálásra kerültek. Ennek köszönhetően a chipek - a 2700G multimédiás lapkával kiegészülve - háromdimenziós grafikák megjelenítésében, illetve DVD-minőségű videolejátszásban is jól teljesítenek. Az új lapkák 312, 416, 520 és 624 MHz-es órajelű változatban érhető el, s az ezeket használó első eszközök a vállalat közlése szerint már április végén megjelenhetnek a boltok polcain.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!