A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Sikert arattak az Apple szakszervezetes dolgozói

Vágólapra másolva!
Kénytelen volt beadni a derekát a vállalat, aláírta a szerződést.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben forradalom tört ki az Apple egyesült államokbeli üzleteiben dolgozók között, sorra kezdtek szakszervezetekbe tömörülni az Apple Store-ok munkavállalói, hogy tisztességesebb bánásmódot kényszerítsenek ki a vállalatból. Az Apple tűzzel-vassal próbálta gáncsolni a kezdeményezéseket, azonban idővel kénytelenné vált beletörődni abba, hogy viselnie kell az általa kikényszerített extra jogvédelem és tárgyalóerő negatív következményeit.

apple store
Apple Store a kanadai Vancouverben
Fotó: Aditya Chinchure / Unsplash

A 2022 júniusában elsőként szakszervezetbe tömörült marylandi üzletének dolgozói most elérték a végső céljukat, az Apple aláírta a kollektív szerződést a szakszervezettel. Ennek keretében a szerződés hároméves időtartama alatt a cég kénytelen lesz jobb munkabeosztást és állásvédelmi garanciákat kínálni a teljes- és részmunkaidős dolgozóknak, átlagosan 10% bérfejlesztésre számíthatnak a munkavállalók, a pozíciók 80%-ában nőtt a kezdőbér, és erősebb lett a végkielégítési csomag.

Mindezeken túl a szakszervezet elérte, hogy nehezebb lesz nem alkalmazotti jogviszony keretében foglalkoztatott emberekkel lecserélni a klasszikus munkavállalókat, továbbá a fegyelmi eljárásokat is átláthatóbb és tisztességesebb módon kell lefolytatni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!