A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Lassan elbúcsúzhat a Samsung üzenetküldő appja

samsung galaxy z flip 6 kettéhajtó okostelefon mobil
Samsung Galaxy Z Flip6
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már elő sem telepíti az új készülékeire.
Vágólapra másolva!

Folytatódni látszik a Samsung saját fejlesztésű SMS/RCS üzenetküldő appjának a nyugdíjazása. A vállalat csendben bejelentette, hogy a legújabb Galaxy Z Flip6 és Galaxy Z Fold6 mobiljaitól kezdve már nem fogja előtelepíteni az Üzenetek appot az USA-ban forgalmazott új készülékeire, bár a nagy rajongói igény esetén letölthetik majd a Play Áruházból.

A Samsung saját fejlesztésű alkalmazásának helyét a Google Messages veszi át, amely a cég megfogalmazása szerint „új és továbbfejlesztett” felhasználói élményt kínál. Ez tényszerű tájékoztatásnak tűnik, a régi Üzenetek app csak nagyon alapszinten támogatja az SMS utódjának számító RCS technológiát.

A Play Áruházból szintén ingyen letölthető Google Messages nem csak több funkciót kínál ezen a téren, de saját RCS háttérszolgáltatása van, így azok is tudnak vele RCS-en keresztül kommunikálni, akiknek a mobilszolgáltatója közvetlenül nem támogatja az SMS utódját.

Érdekességként az új kettéhajtható kijelzős mobilok európai verzióin a Google Messages és a Samsung Üzenetek appok is megtalálhatóak előtelepítve. Ettől függetlenül az elmúlt évek fejleményei és a mostani bejelentés fényében nem úgy fest, mintha a Samsung hajlandó lenne a jövőben érdemi erőfeszítést tenni az Üzenetek fejlesztésébe, gyakorlatilag halálsorra kerülhetett az appja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!