A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Értelmes trend vált virálissá a TikTokon

bankkártya hitelkártya mobilozás internetes vásárlás shopping
Fotó: Vitaly Gariev / Unsplash
Vágólapra másolva!
Fiatalok mutogatják a társaiknak, hogy ők milyen dolgokon spórolnak.
Vágólapra másolva!

A TikTokon vírus módjára terjedő trendekben gyakran nincs köszönhet, nemrég például mások ajtóinak a rugdosása kapott figyelmet, az adott esetben komoly anyagi kárt okozó csínytevés miatt több fiatalt is letartóztattak már a rendőrök.

@sophie_hinn I could make a series out of this 😂 #underconsumption ♬ Don't Know Why - Norah Jones

Most váratlanul egy új trend kapott figyelmet, az alulfogyasztásnak fordítható „underconsumption core” egy minimalizmusra törekvő és gazdaságos életstílus. A fiatal űzői arra biztatnak másokat, hogy ne vegyenek szükségtelenül és feleslegesen fogyasztási cikkeket vagy szolgáltatásokat, ne dőljenek be a közismert márkák túlárazásainak. Tartós jellegű holmik esetén válasszák a várhatóan hosszabb életciklusú portékákat, adott esetben vegyenek inkább használt termékeket, kidobás helyett pedig próbálják megjavítani vagy újrahasznosítani a meglévő tárgyaikat.

Mindezek a tanácsok és elvek az idősebb korosztály jókora része számára természetesen hangzanak, viszont a fiatalok már egy olyan világban nőttek fel, ahol a gyártók, a reklámcégek, manapság pedig már az influencerek is mesterségesen kitalált igényekkel és divatokkal a gyerekkoruktól fogva szisztematikusan fogyasztásra kondicionálják őket. 

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a felnőtt életüket felépíteni próbáló fiataloknak jellemzően nem telik rá, hogy kifolyjon a pénz a kezükből.

Mindezek fényében nagyon hasznosnak bizonyulhatnak az alulfogyasztásos trendes videók, amelyben a fiatalok a saját konkrét példáikon keresztül megmutatják, hogy ők mit tesznek a takarékosabb és racionálisabb életvitel érdekében. Jellemzően nem kell extrém dolgokra gondolni, csak olyanokra, minthogy a tényleges tönkremenetelükig használják a cipőjüket, megelégednek egy darab táskával, eltekintenek a műkörmözéstől, esetleg veszik a fáradtságot és felvágják a krémes tubusokat, hogy kiszedjék belőlük a kinyomhatatlan terméket. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!