A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Samsung megint megcsinálta a legjobb kagylótelefont

Samsung Galaxy Z Flip6
Vágólapra másolva!
Már nagyon közel van a tökéleteshez. A Samsung Galaxy Flip6 külsőleg és belsőleg is előrelépést jelent.
Vágólapra másolva!

Egyre nő az érdeklődés a hajtogatható kijelzős kagylótelefonok iránt, és így nem  meglepő módon több új szereplő is belépett erre a területre. A verseny tehát élesedik, és a terület uralkodója a Samsung is tisztában van azzal, hogy nem ülhet a babérjain. A cég mostanában mutatta be vadonatúj, ebbe a vonalba tartozó készülékét, amelyről azt állították, hogy jóval fejlettebb, mint elődei. Megnéztük, hogy valóban így van-e!

Samsung Galaxy Z Flip6
A Samsung Galaxy Z Flip6 tényleg tökéletesen zár!

A Samsung új kagylótelefonja tökéletesen zár

Óriási hangsúlyt fektethettek a mérnökök arra, hogy az összecsukás hibátlan legyen. Ennek köszönhetően sikerült egy olyan terméket lerakni az asztalra, amelynél a zsanér kellően merev, igen biztosan és stabilan tart. Ráadásul mindezt úgy, hogy a nagy képernyő két fele tökéletesen hajtható egymásra úgy, hogy nem marad köztük rés. Ennek köszönhetően nem kell tartani attól, hogy betör ide a kosz. 

Emellett ennek köszönhetően meglehetősen vékony, hiszen a vastagsága összecsukva csupán másfél centiméter. Ilyenkor egy tenyérben is elfér, csak 8,5 centiméter hosszú, igen kényelmesen hordozható.

Samsung Galaxy Z Flip6
Összecsukva könnyen hordozható és a külső kijelzőről minden fontos információt leolvashatunk. A kép szikrázó napsütésben készült.

Helyet kapott a hátulján egy kisebb, másodlagos képernyő is, amelyen láthatóak az üzenetek, elolvashatóak az emailek, illetve megjeleníthetőek például az időjárással, vagy a sportolási eredményeinkkel kapcsolatos információk. De hát persze a fő funkciója a hajlíthatóságnak, hogy felhívja magára és a tulajdonosára a figyelmet. Ezt a feladatot pedig tökéletesen képes is ellátni, hiszen rögtön látszódik rajta, hogy szuperinnovatív termék. A fogása nagyon kényelmes, a gombok jó helyen vannak, szóval mindent összevetve mondhatjuk, hogy a dizájn kiváló.

Bekapcsolva

És ezt mondhatjuk el a képernyőjéről is. Ez ugyanis hatalmas felbontású, tehát a részletessége osztályon felüli. A fényereje magas, így mindig jól látható, és a filmek, videók, játékok is nagyon jól mutatnak rajta. A mozgások visszaadása hibátlan, a tónusok gyönyörűek, szóval a kép minősége pazar.  De erre szükség is van, mert annyira erős hardvert kapott, hogy mindenre használható, amire manapság ma telefont be szoktak vetni. Tehát nem csak netezni vagy chatelni lehet rajta, hanem videózni, játszani, filmeket nézni vagy képeket effektezni is akár. Szóval akár Instagram vagy YouTube influenszereknél is beválhat. 

Samsung Galaxy Z Flip6
Influencerek akár magukat is videózhatják vele.

A Samsung saját, Android 14 alapú One UI 6.1.1 rendszerét használja, amely nagyon gyors, stabil, és tele van hasznos funkciókkal. Ez utóbbiak között meg kell említeni az egészséggel, sportolással kapcsolatos speciális  appokat, valamint természetesen a mesterséges intelligencia szolgáltatásokat is. Nem túlzás azt állítani, hogy e téren a Samsung a riválisok előtt jár, így ezek e modell esetében is versenyelőnyt jelentenek. Ezek között találhatunk valós időben telefonbeszélgetést fordító tolmácsprogramot épp úgy, mint olyan beépített titkárt, amely rövid összefoglalókat készít a dokumentumokból, átláthatóra formálva azokat. És akkor még nem is beszéltünk a képek feljavításról, sőt átalakításáról is, ugyanis ez is működik. Lehetőség van ugyanis arra, hogy az okos algoritmusok segítségével részleteket tüntessünk el a képről, ami nagyon hasznos lehet. 

A hajtogatható telefonok egyik hátránya a hagyományos rokonaikkal szemben, hogy csak kisebb akkumulátor fér beléjük. Ez alól a Flip6 sem kivétel, hiszen egy 4000 mAh-s telepet kapott, ami viszont még mindig jó kapacitásúnak minősül.

És mivel a már említett saját rendszer jól sáfárkodik az erőforrásokkal, hatékonyan használja azokat, ezért az üzemidő teljesen vállalható. Egyetlen töltéssel akár 11 órán át is működőképes maradhat a modell a vizsgálataink alapján. A hűtésre is odafigyeltek, mert átmelegedéstől nem kell tartani. A 256 GB-os háttértároló is kiváló, és ráadásul rendelhető dupla ekkora memóriával is, igaz azért értelemszerűen többet kell fizetni. 

Ár, összegzés

A modell jelenleg mintegy 480 000 forintért vásárolható meg. Tehát nem egy olcsó darab, de hát az extrákat és a tudást bizony mindig, minden korban meg kellett fizetni. Ennyi pénzért az ember joggal vár el remek fotókat és videókat, és ezeket ettől a terméktől meg is kapja.

Samsung Galaxy Z Flip6
Szép, részletgazdag képeket készít!

Nem ez a világ legjobb kamerás telefonja, hiszen például a cég saját, Galaxy S24 Ultra nevű csúcsmobilja is jobban teljesít e téren. Hiányzik belőle a zoomkamera, de ezt leszámítva sok panaszra okunk nem lehet. Az 50 megapixeles főkamerával kiváló anyagok készíthetőek akár teljesen sötétben is, köszönhetően többek között a mesterséges intelligenciának is, ami ebben is segít. Emellett kapott egy ultraszéles látószögű egységet is, amely sokoldalúbbá teszi, bár tény, hogy ezt éjszaka el lehet felejteni. Videózásban is erős, hiszen 4K felbontás mellett is képes gyors mozgások megfelelő minőségű rögzítésére. Emellett akár szuperlassított anyagok felvételét is biztosítja.

Tehát röviden és tömören: A Samsung új összehajtható telefonja egy pazar készülék! Nem csak a dizájnja remek, hiszen a képességeire és szolgáltatásaira sem lehet panasz. Nem olcsó, de túlárazottnak egyáltalán nem neveznénk.  Aki egy igazán vonzó, kompakt, prémium mobilra vágyik, az nem hibázhat vele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!