Hivatalosan is befutott az Android 15

google pixel 7 pro mobil okostelefon mobilgotózás
Google Pixel 7 Pro okostelefon
Fotó: Triyansh Gill / Unsplash
Vágólapra másolva!
Elérhetővé vált a kódbázisa, lassan csorogni kezdhet a mobilokra.
Vágólapra másolva!

A várthoz képest némi csúszást követően szeptember elejére elkészült az Android 15, adta hírül a Google. A mobilos rendszer alapvetően nyílt forráskódú, így a kiadása úgy történik, hogy a fejlesztők nyilvánosságra hozzák a teljes kódbázisát az Android Open Source Project (AOSP) kódtárolójában. Az elmúlt években megszokottá válthoz hasonlóan az Android 15-re sem kell messiásként várni, önmagukban csak kisebb jelentőségű fejlesztések és reszelések gyűjteménye, például egy picit növelheti majd a mobilok akkus üzemidejét.

A mostani kiadás nem jelenti azt, hogy az Android 15 egyetlen mobileszközre is megjelent volna stabil rendszerfrissítés formájában. Előreláthatóan októberben elsőként a Google megfelelő telefonjaira válik elérhetővé, a Pixel 6 és újabb szériák kapják majd meg a szoftvert.

A Google szerint ezt követően a következő hónapokban többek közt a Samsung, a Honor, az iQOO, a Lenovo, a Motorola, a Nothing, a OnePlus, az Oppo, a Realme, a Sharp, a Sony, a Tecno, a vivo, továbbá a Xiaomi is megkezdik majd az Android 15 eljuttatását a megfelelő készülékeikre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!