Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Borzasztó állapotban van a súlyos beteg Michael J. Fox - fotók

Michael J. Fox
Michael J. Fox
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
A Parkinson-kóros Michael J. Fox ritkán jelenik meg nyilvánosan, ezúttal azonban lesifotók is készültek róla.
Vágólapra másolva!

A 63 éves Michael J. Fox 30 éves volt, amikor Parkinson-kórral diagnosztizálták, jó ideje vissza is vonult – így meglehetősen ritkán látni nyilvánosan, most azonban feltűnt egy londoni luxushotelnél, a Chiltern Firehouse-nál. A világsztárt kerekesszékben tolta egy férfi, de egyébként több barátja vele volt, az őt fotózó rajongókkal pedig váltott is néhány szót a szemtanúk szerint, miközben a béke jelét mutatta nekik.

Nézze meg a Michael J. Foxról készült lesifotókat!

Michael J. Fox
Michael J. Fox Londonban
Fotó: Splash News / Splash News

Michael J. Fox legutóbb talán februárban, az idei BAFTA-díjátadón jelent meg nyilvánosan, a gála megható pillanata volt ugyanis, amikor a színészt szintén kerekesszékben tolták fel a színpadra – ott azonban némi segítséggel felállt, és a pulpitusnál mondta el a filmek hatásáról szóló beszédét. Nézze meg ezt is videón, ha még nem látta!

Szívszorító videó Michael J. Fox szerepléséről a 2024-es BAFTA-gálán:

@bbc Michael J. Fox gets a standing ovation for presenting the award for Best Film 👏 ❤️ #BAFTA #iPlayer ♬ original sound - BBC

Több mint harminc éve küzd a Parkinson-kórral

Michael J. Fox 1998-ban, többéves titkolózás után hozta nyilvánosságra a betegségét, abban az évben pedig egy agyműtétet is végrehajtottak rajta, amely enyhített egyes tünetein. 30 évesen diagnosztizálták egyébként, és akkor nagyjából tíz évet jósoltak neki az orvosok – ma viszont már 63 éves.

Az egészségi állapota így is folyamatosan romlik, a gyógyulásról már évekkel ezelőtt lemondott, hiába ölt nagy összegeket a kutatásba. "Nyíltan beszélek az emberekkel arról, hogy van-e gyógymód. Amikor arról kérdezgetnek, hogy megszabadulhatok-e még a Parkinson-kórtól, azt szoktam mondani: 60 éves vagyok, és a tudománynak nehéz. Szóval nem" – mondta 2021-ben.

A Vissza a jövőbe-filmek sztárja akkor arról is beszélt, hogy mindennel együtt szerencsésnek érzi magát, hogy vissza tudott vonulni, sőt a gyógymóddal kapcsolatos kutatásokat is tudta támogatni – miközben sokaknak a napi munkájukat, havi megélhetésüket kell feladniuk a betegségük előrehaladtával.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről