A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Börtönbe került Kozso, most kártérítést követel

Kozso
Vágólapra másolva!
Kozso számára emlékezetes év 2019. Ugyanis ez év elején kint tartózkodott az Egyesült Államokban, ahol közel negyven napig tévedésből börtönbe került. A zenész ügyét a mai napig nem zárták le, aki kártérítést követel.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, öt évvel ezelőtt, 2019. január 1-jén a bevándorlásügyi hivatal egyenruhásai emelték ki a sorból Kozsót a miami reptéren. A popzenészt órákon át faggatták. Ekkor még azt remélte, hamarosan újra szabad ember lesz, ám tévedett – egy börtönben találta magát, körülötte pedig, akár a filmekben, súlyokat emelő és a priccsükön heverésző rabok voltak. A zenész és az ügyvédje úgy vélik, a hatóságok hibáztak, úgyhogy kártérítést követelnek. Az ügyet a mai napig nem zárták le. 

"Én azóta szét vagyok csúszva. 

Harmincnyolc napot kaptam tévedésből, majd elnézést kértek. 

Turistaként voltam kint, és azt mondták, hogy én hibáztam. Évtizedeken át éltem ott. Világsztárokkal dolgoztam együtt. Így volt zöld kártyám, amit azért adtam vissza, mert úgy döntöttem, nem akarok amerikai állampolgár lenni. Egyik alkalommal turistavízummal mentem vissza pihenni öt hétre Floridába, nagy baráti csapattal, ügyvédekkel, orvosokkal, a barátaimmal, majd az ottani repülőtéren váratlanul egy éjszakára bezártak, és onnan vittek a világ legkeményebb börtönébe, gyilkosok közé. 

Tévedésből olyan emberek közé tettek be, akik pirosba voltak beöltözve, ők a legkeményebb bűnözők. 

Egyszerre százhatvan ember volt bezárva egy szobába. Egy ajtó volt, azonban nem volt ablak. Fogalmam nem volt, kiszabadulok-e valaha. Ott, a börtönben kettétörtem, remegve, rettegve éltem" - részletezte az énekes, akitől később elnézést kért a bíró, és azt mondta, az elmúlt harminc évben ekkora hibát nem követtek el.

Az ügynek koránt sincs még vége, az ügyvédek is tárgyalnak, Kozso pedig az elvesztegetett napokért kártérítést követel. 

"Hibáztak, ráadásul nagyot. 

Kártérítési pert indítottam a floridai börtön ellen, ami a mai napig tart. 

 - magyarázta a Best Podcastban.                                             

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!