Rendhagyó koncertekre készül a 35 éves Tankcsapda

Tankcsapda
Kisszínpadon a Tankcsapda
Vágólapra másolva!
35 éve alakult meg a Tankcsapda, ennek kapcsán rendhagyó koncerteket is adnak július végén.
Vágólapra másolva!

A Tankcsapda debreceni zenekarként állandó vendége a helyi Campus Fesztiválnak, idén pedig – a fennállásuk 35. évfordulóján – pár nap alatt háromszor is fellépnek a rendezvényen olyan külföldi előadók mellett, mint Rita Ora, a Mando Diao, Martin Solveig vagy a Dimitri Vegas & Like Mike nevű formáció.

Három különböző napon, három különböző színpadon, három különböző műsorral készülünk, köztük életünk első akusztikus koncertjével.

Ez azt jelenti, hogy három, egymástól nagyon eltérő műsor lesz. Az első az úgymond hagyományos, best of Tankcsapda koncert lesz, a második egy kisebb színpadon, egy úgynevezett B-oldal buli lesz, kimondottan olyan dalokkal, amik nem kimondottan a nagyközönség által ismert slágerek. Szombaton pedig, a fesztivál zárónapján, életünk első akusztikus koncertjét adjuk. Nem titok, nagyon készülünk és izgulunk is, de bízunk benne, hogy a közönség is ugyanúgy szeretni fogja a három különböző műsort, ahogy mi!" – árulta el a Borsnak a Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás, akit a TV2 nézői is jól ismerhetnek a Kincsvadászok című műsorból.

Idén már koncertfilm is készült róluk

"Sehol nincs olyan koncert, mint Debrecenben. Itt más a rezgése, az aurája. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy erre a koncertre nagyon sokan jönnek az ország más városaiból, Dunántúlról, külföldről" – mondta korábban az együttes frontembere, Lukács László, miután a debreceni Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpontban tartott teltházas fellépésükről exkluzív koncertfilmet forgatott a Petőfi Kulturális Ügynökség.

A koncertfilmben az interjúrészletek mellett 18 dal hangzott el, többek között A világ posztol, a Fiúk ölébe a lányok, a Félre a tréfát vagy a Nem hagylak el, de olyan ikonikus Tankcsapda-slágerek is, mint az Adjon az ég, az Örökké tart, az Ez az a ház és persze a Mennyország tourist. 

Sokszor szokták feltenni nekünk azt a kérdést, hogy nem unjuk-e a Mennyország touristot,

ami kötelező tétel a koncerteken. De nem unjuk – pont azért, mert soha nem úgy szólal meg a dal, mint korábban” – mondja a filmben Fejes Tamás a Tankcsapda egyik legnépszerűbb, 1999 őszén íródott slágeréről.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!