A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hihetetlen, mennyit fogyott Mikes Anna és Krausz Gábor az Ázsia Expressz miatt

Vágólapra másolva!
Mikes Anna és Krausz Gábor is részt vettek az Ázsia Expressz Fülöp-szigeteki és tajvani forgatásán, ahonnan hat-hat kilóval könnyebben jöttek haza.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, szeptember 1-én indul a TV2-n az Ázsia Expressz ötödik évada, amelyben versenyzőkként Mikes Anna és Krausz Gábor is benne lesznek – olyan párosok mellett, mint Till Attila és Stohl András, Cserpes Laura és édesapja, Cserpes István, Laky Zsuzsi és Dietz Gusztáv, Sáfrány Emese és Béres Anett, Jolly és Szuperák Barbara, Zámbó Krisztián és Zámbó Adrián, Zsigmond Angéla tartalomgyártó és párja, Mészáros Bende, valamint Dárdai Blanka és L.L. Junior.

Mikes Anna posztja a műsor sajtótájékoztatójáról:

A séfként megismert Krausz Gábor a verseny kapcsán legutóbb arról beszélt a Borsnak, hogy a Fülöp-szigetek "nem a gasztronómia fellegvára", a műsort vezető Ördög Nóra ajánlására majomagyvelőt és kígyóvért is ehettek volna – de ők inkább gyorséttermekben próbálták meg túlélni a forgatást.

Gábor és én is 6-6 kilóval könnyebben tértünk haza.

Ez szerintem jól megmutatja, hogy milyen volt a gasztronómia" – tette hozzá Mikes Anna, aki az elmondása szerint nem félt egyébként a rájuk váró feladatoktól, a párjával ellentétben inkább a sorsa bízta magát. 

"Nekem voltak félelmeim. A rovaroktól, a kígyóktól, a vad kutyáktól, a szálláskereséstől, a stoppolástól és a mindenféle megalázó helyzetektől. Be is bizonyosodott, hogy 

ezek a félelmeim nem voltak alaptalanok, mert szinte minden megtörtént, amitől féltem.

Sokszor kerültünk olyan helyzetbe, ami számomra megalázó volt, de legalább túléltük, és egyébként nagyon jól is éreztük magunkat" – mondta Krausz Gábor.

A szegénység is megérintette őket

"Hogy mit hoztunk haza Ázsiából? Hát új recepteket biztosan nem. Maradjunk annyiban, hogy ettünk olyasmiket, amik, remélem, idővel kikopnak az emlékezetünkből! Még most is érzem az orromban azokat a szagokat, amiket volt szerencsétlenségünk érezni mindenhol. Viszont egy hatalmas tanulsággal biztosan gazdagodtunk. Valamiért szeretünk panaszkodni és sokat emlegetni a saját kis nyűgjeinket. Hát én mostantól egészen másképp állok majd a mindennapi problémákhoz, az már biztos. Csőtörés? Ugyan már! Legalább van vízvezeték az otthonomban, ami arrafelé kis túlzással kuriózumnak számít. 

Láttuk az igazi szegénységet, ahogyan azt a méltóságot is, amivel az ott élők kezelik a reménytelenségüket.

Ők valahogy ismerik a receptet, amivel mosolyogva túl tudnak lépni a legnehezebb élethelyzeteken is. Ha ezt a mentalitást be tudom integrálni a saját életembe, én már győztem" – nyilatkozta korábban, közvetlenül a forgatás után Krausz Gábor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!