Döntött a bíróság a részegen vezető Justin Timberlake-ről

Justin Timberlake
Justin Timberlake nyilatkozott az ítélethirdetés után
Vágólapra másolva!
Megszületett az ítélet Justin Timberlake ügyében, akit júniusban tartóztattak le ittas vezetés miatt.
Vágólapra másolva!

Sag Harbor bírósága döntött Justin Timberlake-ről, aki mindenben együttműködött a hatóságokkal, bűnösnek vallotta magát ittas vezetés vádjában. Az énekes ezzel lényegében vádalkut kötött, és így alacsonyabb mértékű büntetést kapott: egy éven belül 25 óra közmunkát kell végeznie, valamint 500 dollár pénzbírságot kell fizetnie, miközben a jogosítványát 90 napra bevonták – írja a TMZ. 

Justin Timberlake a bíróságra menet
Justin Timberlake a bíróságra menet
Fotó: Lokman Vural Elibol / ANADOLU / Anadolu via AFP

Mit követett el Justin Timberlake?

Mint írtuk, Justin Timberlake-et júniusban tartóztatták le a New York államban található, Long Island-i Sag Harborban. Valamivel éjfél után indult haza egy hotelból, és szinte azonnal áthajtott egy stoptáblás kereszteződésen – ami felkeltette a rendőrök figyelmét. Az énekes aztán nem volt hajlandó alávetni magát a józansági tesztnek, ezért vitték be.

A TMZ akkor arról írt, hogy az énekes barátai egyből megjelentek az igazoltatásnál, és próbálták lebeszélni a rendőröket az intézkedésről, Justin Timberlake-et azonban így is bilincsben vitték el. Egy ismerőse először úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy egyszerű közlekedési kihágásról volt szó, a rendőrség viszont azt a tájékoztatást adta, hogy csupán emiatt nem állították volna elő az énekest. 

Később az ügyvédje, Edward Burke úgy nyilatkozott, hogy Justin Timberlake nem volt részeg, csupán egyetlen italt fogyasztott, és a rendőrség komoly hibát követett el a letartóztatással – idővel azonban alábbhagyott a harciassága, és más taktikát választott, ami a mostani döntéshez vezetett.

Mém lett a rendőrségi fotójából

Justin Timberlake letartóztatáskor készített rendőrségi fotója közben önálló életre kelt: hamar mém lett belőle, miután az énekes kifejezéstelen arccal, véreres szemmel, üveges tekintettel nézett a kamerába. Erről a képről van szó:

Justin Timberlake Booking Photo
Justin Timberlake rendőrségi fotója
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Sag Harbor Police Department / Getty Images via AFP/2024 Sag Harbor Police Department

A fotó annyira tetszett sokaknak, hogy többen üzletet is szimatoltak benne, és elkezdték különféle termékekre nyomtatni. Az internetes áruházakban sorra tűntek fel a képpel illusztrált feliratos pólók, bögrék, sőt felespoharak, még mindig lehet belőlük vásárolni.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!