A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Pánik a víziparkban: agyevő amőba fertőzte meg a kisfiút, kritikus az állapota

Vágólapra másolva!
Ugyanebben a szórakoztató központban nemrég belehalt egy fiatal a fertőzésbe.
Vágólapra másolva!

Agyevő amőba által okozott agyvelőgyulladással kezelnek egy mindössze 10 éves kisfiút Izraelben. A gyermek kritikus állapotban van.

A Naegleria fowleri nevű baktérium hetekkel ezelőtt egy 25 éves férfit is megfertőzött ugyanebben a víziparkban, aki sajnálatos módon belehalt a betegségbe. Az egyre növekvő aggodalom miatt az Egészségügyi Minisztérium szerdán elrendelte a Gai Beach vízipark bezárását

- számolt be róla a The Times of Israel.

A 10 éves gyermeknél hamar felismerték a fertőzés tüneteit, így gyorsan megkezdhették az antibiotikumos kezelést. Azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy megmentsék az életét - írja a Bors.

A Naegleria fowleri főként meleg édesvizekben, tavakban és folyókban fordul elő, sós vizekben nem található meg. Általában az orron keresztül jut el az agyig, ezért érdemes orrcsipesszel vagy a fej víz fölött tartásával védekezni ellene. A fertőzés nehezen azonosítható, mert eleinte olyan általános tünetek jelentkeznek a pácienseknél, mint a fejfájás, láz, hányás, ezután tapasztalhatnak nyaki merevséget, zavartságok, egyensúlyvesztést és hallucinációt. A tünetek jelentkezését követően a betegség gyors lefolyású, és jellemzően 5 napon belül halálhoz vezet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!