A jövő útján jár az abu dhabi repülőtér

Előfordulhat, hogy a légikikötőt útba ejtő utasoknak a jövőben már beszállókártyájukat sem kell bemutatnia majd a személyzetnek, hogy felszálhassanak a megfelelő repülőkre az Abu Dhabi Zayed nemzetközi repülőterén.
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace
Vágólapra másolva!
Jövőre már nem kell a papírokkal foglalkoznia az utasoknak: a repülőjegy- és beszállókártya nyomtatás, a reptéri becsekkolás és a reptéri ellenőrzés is már a múlté, az Abu Dhabi Zayed nemzetközi reptéren, ugyanis mindezt egy innovatív arcfelismerő program fog megoldani - ígérik a repülőtér üzemeltetői. A Abu Dhabi repülőtér Smart Travel projekt magába foglalja a biometrikus hitelesítést a mesterséges intelligencia segítségével a repülőtér összes biztonsági pontján 2025-re.
Vágólapra másolva!

Az Abu Dhabi repülőtér már 2025-ben elhozza a jövőt 

Előfordulhat, hogy a légikikötőt útba ejtő utasoknak  a jövőben már beszállókártyájukat sem kell bemutatnia majd a személyzetnek, hogy felszálhassanak a megfelelő repülőkre az Abu Dhabi Zayed Nemzetközi Repülőterén, itt ugyanis hamarosan digitális arcfelismerést fognak alkalmazni  a járatokra való bejelentkezéshez.

A Zayed Nemzetközi Repülőtér a közelmúltban kifejlesztett egy Smart Travel projektet, amely biometrikus azonosítást biztosító mesterséges intelligencia révén képes majd alkalmazni a gyors arcfelismerést a repülőtér ellenőrzési pontjain.

A helyi önkormányzat közleménye szerint az eszköz az Egyesült Arab Emírségek Szövetségi Személyazonossági, Állampolgársági, Vámügyi és Kikötőbiztonsági Hatóságának adatbázisait fogja használni az utazók automatikus hitelesítésére, ezzel pedig teljes mértékben megszabadulhatnak majd attól a sokszor óráig tartó prodecúrától, amely a reptéri kiérkezéssel általában jár, hiszen ez az eljárás, az új reptéri ellenőrzés menete   mindössze hét másodpercet vesz majd igénybe a tervek szerint.

Az Etihad Airways így hatékonyan képes segíteni az önkiszolgáló poggyászfeladást és a becsekkolást is, az utasoknak nem lesz tehát szükségük beszállókártyákra, hogy felszállhassanak az Etihad egyik gépére. 

 "A Biometrikus hitelesítés technológiáját öt további légitársaságnál is bevezetik az utasfelvételi és beszállókapukon, ugyanis a gyorsaság mellett hatékonyan fényt derít többek között az úti okmányokkal való visszaélésekre is” - olvasható az Abu Dhabi Airports közleményében.

Abu Dhabi repülőtér nem kér dokumentumokat, és beszállókártyákat sem 2025-től.
Fotó: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!