Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A tettek határozata

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép:

Régi mondás az, hogy minden szónál többet ér a tett. Központi Vezetőségünk határozata pedig a tettek határozata. Ha - "soviniszta" módon - csak diósgyőri szemmel nézem a határozatot, akkor is örülhetek például az öreg munkások fokozottabb anyagi megbecsülésének, a miskolci lakásépítés fellendülésének, és nem utolsósorban a békekölcsönjegyzés megszüntetésének. Nagyon fontos szerintem az, hogy soha még olyan reálisan nem mérte fel pártunk munkásosztályunk, népünk helyzetét, mint most. Ennek is köszönhető, hogy a diósgyőri dolgozók politikai és termelési aktivitása ugrásszerűen megnövekedett. A taggyűlések és értekezletek hozzászólói bizonyítják, hogy a helyzet reális felmérése mennyire összefügg az igazi demokráciával, a gondolatok nyílt, őszinte kimondásával. A termelési aktivitás növekedése még az olyan kiöregedett nyugdíjas munkásoknál is megnyilvánul, mint a 70 éves Mitterpadi Antal bácsi, aki tegnap elment a kovácsműhelybe, és megmutatta a fiataloknak, hogyan kell ügyesen esztergálni.


Felélénkült az érdeklődés a szakmai továbbképzés iránt is. A kohóipari technikum esti és levelező tagozatára például több mint százan jelentkeztek és ötszörösére nőtt a villamos ipari technikum tanfolyamaira jelentkezők száma.


A kitűzött nagyszerű célok lelkesítik ipari tanulóinkat is, akik ma már szívesen állnak a szakmunkások helyére, hogy önállóan dolgozzanak és ezzel - a gyakorlati tanulás mellett - nemegyszer segítik a tervteljesítést is.


Tapasztalatból tudom, hogy a műszaki színvonal növelése milyen nehéz feladat. De azt is tudom, hogy nincs szebb feladat annál, amikor az ember munkájával a technika fejlődését, dolgozótárai képzettségének növelését segítheti mindannyiunk boldogulására. Ezért dolgozom most a műszaki oktatási osztály élén még nagyobb örömmel a KV-határozat óta. Ezért örülnek a diósgyőri dolgozók is annak például, hogy a volt szociáldemokraták is megkapják ezentúl a végzett munkájukhoz méltó megbecsülést. Az embereknek a munkájuk alapján történő elbírálása - véleményem szerint - a legigazabb biztosítéka az egységnek a párton belül, de a pártonkívüliek körében is.

Sasvári István
A Lenin Kohászati Művek
műszaki oktatási osztályának vezetője

Korábban:

Két álhír a papírpénzről és az adóemelésről


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről