Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A kertészeti munkák, a szabadtéri színpad és a szoborpark kialakításának kivételével elkészült az új Nemzeti Színház. A teátrum nagyszínpada 619, kisszínpada 150 néző befogadására alkalmas.
Vágólapra másolva!

Nézze meg a Nemzeti Színházról készített képeket!

A belsőépítészeti munkák befejeztével elkészült az új Nemzeti Színház. Az építkezéssel megbízott Arcadom Építőipari Rt. igazgatója, Bálint Péter elmondta, hogy bár még nincs teljesen kész állapotban az épület, a március 15-i zártkörű nyitóelőadás megtartására alkalmas lesz. Hozzátette, hogy az építkezés felgyorsított tempója nem jelentett pluszköltséget.

Siklós Mária, az épület tervezője alapjában véve meg van elégedve az eredménnyel, bár az angol kivitelező által kialakított belső tér részben eltér a tervezettől - mondta. Az építészasszony hozzátette, hogy a fő cél a kék és óarany belső tér kialakításánál az volt, hogy az enteriőr melegséget sugározzon. Véleménye szerint az új színház egyik legnagyobb erénye a folyósókról nyíló kilátás. "Az épület modern, de egyben visszatekintés a klasszikus felé, azaz nem a napi divatnak akar megfelelni, hanem - egy Nemzeti Színházhoz méltón - értékálló szépségre törekszik" - jellemezte Siklós Mária az épület külső és belső jellegét.

A kristályokkal, üveg- és aranymozaikkal, a folyosókon mennyezetégőkkel díszített színház legtöbb munkával és szakértelemmel kialakított része a 144 négyzetméteres, 72 ponton süllyeszthető színpad. A hozzátartozó nézőtér 619 férőhelyes. A földszinten kialakított stúdiószínpad 150 fő befogadására alkalmas. Az előadásokra 1500 forinttól lehet jegyet váltani a Blaha Lujza téren felállított szekereknél.

Korábban:

Gondok a Nemzeti szereposztása körül

1500 forint a legolcsóbb jegy a Nemzetiben

Csak az Úr hangja hiányzik

Fórum:

Nemzeti Színház

Könyvajánló:

Magyar színháztörténet 1873-1920

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről