A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Fénytechnikával előállított, az eredetit modelláló tornyokkal akarja ideiglenesen kitölteni két amerikai művész a terrortámadás során leomlott World Trade Center felhőkarcolóinak helyét.
Vágólapra másolva!

Paul Myoda és Julian La Verdiere képzőművészek fényszobrot szeretnének állítani a Manhattanben leomlott Világkereskedelmi Központ két tornyának helyére. Az installációt a mentési és romeltakarítási munkálatok befejezése után szeretnék a helyszínre vinni. A "Fantomtornyok"-nak nevezett emlékmű terveik szerint csak ideiglenesen állna a leomlott épületek helyén.

La Verdiere a művet az elvesztett emberi végtagok után érzett ún. fantomfájdalomhoz hasonlítja: "Tudjuk, hogy nincs már ott, mégis érezzük a jelenlétét". A műalkotás két erős fénynyalábból állna, mely egy tükröződő vizes medencéből indulna felfelé.

"Nem szeretnénk, ha ezek az emlékművek megmaradnának. A támadás helyén újra épületeknek kell állnia, nem pedig temetőnek, virágos parknak vagy bármiféle műalkotásnak. Minden legyen olyan, mint azelőtt volt" - tette hozzá a művész.

Ajánlat:
Minden a terrortámadásról - [origo]-különkiadás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!