A Tunyogi Erzsébet Gyógyító Játszóház Közhasznú Alapítvány

Vágólapra másolva!
Alapítvány a halmozottan fogyatékos csecsemőkért és kisgyermekekért.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Tunyogi Erzsébet Gyógyító Játszóház Közhasznú Alapítványt Ragályi Elemér hozta létre 1991-ben, Tunyogi Erzsébet korábban kidolgozott rehabilitációs módszerének, a játékterápiának támogatása cáljából.

Az alapítvány olyan mozgásukban, értelmükben, látásukban és hallásukban sérült, valamint halmozottan fogyatékos csecsemők és kisgyermekek rehabilitációjával foglalkozik, akik gyógyítását más intézmények az általánosan alkalmazott eljárásokkal nem tudták megoldani.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az Alapítvány budapesti központi intézménye a Gyógyító Játszóház, évente 40-50 gyermeket lát el. Korai fejlesztő foglalkozásaik, a gyógyításban bevett általános gyakorlatnál játékosabb, ennélfogva a gyermekek számára könnyedebb, kötetlenebb formában zajlanak. Az alkalmanként kétórás fejlesztő foglalkozás során a gyermekek mozgáskoordinációja, tanulási képességük fejlesztése, a beszédértés elősegítése, a beszéd megindítása egyaránt hangsúlyos szerepet kap.

A fejlesztő foglalkozások mellett az alapítvány még számos, a kis betegek és családjuk életkörülményeinek javítását célzó, gyógyulásukat elősegítő szolgáltatást (családterápia, szakemberek továbbképzése, rehabilitációs eszközök otthoni biztosítása,dokumentáció vezetése, szabadidős programok szervezése) is nyújt a rászorulók számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!