Miszóponty
![miszóponty](https://cdn.origo.hu/2023/12/nBM8VoKon4c_qvpxSOKTFOF4wMcKb-b2l26AoarNyL0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmYzc4ZTAyNDg3NDQ4YWY5ZjRmZmJjMmJkNzhmMTA0.webp)
Alapanyagok:
Beirdalom a pontyfilé húsát. Miliméterenként, a bőréig. Ehhez kell egy jó kés, de mihez nem?
A mirint felforralom, feloldom benne a pasztát, szójaszósszal ízesítem, leszűröm.
A hal legalább egy, legfeljebb három napig álljon ebben a pácban hűtőszekrényben.
Utána kevés olajon, közepes lángon, szigorúan a bőrén ropogósra sütöm.
A receptet a MÁK Bisztrótól kaptuk.