Marokkói mandulás-csirkés réteskorong
![manulás csrkés pite](https://cdn.origo.hu/2023/12/WuhZSa9F_Hj_Jj19Mj0CogbN181yvqgaQZ6_QhtfbJ4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYzYmZhNGEzYTdkMjQzY2VhYjQ3OTNkYjgxOTI2NmJl.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc bruttó, 1 óra 20 perc
Alapanyagok:
Az apróra vágott hagymát a vaj felén üvegesre párolom, rászórok 1 kávéskanál gyömbért és fahéjat. Rádobom a csirkecombokat, sózom, borsozom, körbepirítom, majd felöntöm a húslevessel. Lassú tűzön puhára főzöm, majd kihalászom őket, és lefejtem a húst a csontról. A húslevesbe öntöm a felvert tojásokat, belefacsarom a citrom levét. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom, összekeverem a cukorral és egy kiskanál fahéjjal. Egy kivajazott formát kibélelek a réteslapokkal úgy, hogy minden lapot megkenek olvasztott vajjal. Beleszórom a cukros mandulát, ráhalmozom a csirkét, majd nyakon öntöm a mártással. Lezárom a réteslapok széleivel, majd lekenem a tetejét is olvasztott vajjal. 200 fokos, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm, porcukorral, fahéjjal megszórva tálalom.
Mautner Zsófi receptje