Epres-túrós torta
![Epres túrótorta, Ducasse](https://cdn.origo.hu/2023/12/eG_LJbe7e1fVJ7DmlvWEOk9zT7lzBUlF0eXUJ_XhnE0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM0MWFkOGI3MjkyZDQyYmZiYWRmYTg3ODIwZTVmMGU0.webp)
Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra
Alapanyagok:
az omlós tésztához:
a krémhez:
A tésztához a sót, a vajat és a lisztet elmorzsolom, hozzáadom a porcukros-mandulás keveréket, majd végül belegyúrom a tojást. 20 percet pihentetem hűtőben, majd 2 centi vastagra kinyújtom, piteformába teszem, és 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütöm. Használhatnak egy nagy (kb. 18-22 cm átmérőjű) formát, vagy eloszthatják több kicsi formába, ezeknek viszont kevesebb idő is elég a sütőben.
Amíg a tészta sül, addig a krémhez összekeverem a hozzávalókat. Ha a tészta kész, belesimítom a krémet és még 5-6 percig sütöm, majd az egészet hagyom kihűlni. Félbevágott eperrel díszítem, de az idénynek megfelelően mehet rá málna, szeder, barack, amit szeretnek.