Lencsefőzelék
![lencse főzelék](https://cdn.origo.hu/2023/12/RzcBS5Pgtbs1uaRkyuWOpgOnjLJytQeTxJMwNFd1g3U/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdmMmNmZDcxZWYwMzRkMDY4YjA3MzZlOTc0OTczZTRj.webp)
Elkészítési idő: 30 perc
Alapanyagok:
20 dkg lencse 12 órára beáztatva
2 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír
1 liter tej
mustár
ecet
só
babérlevél
A zsíron a lisztet barnára pirítom, ráborítom a beáztatott lencsét, elkeverem. Fokozatosan, alacsony lángon melegítve, állandó kevergetés közben öntögetem fel a hideg tejjel. Hozzáadom a babérlevelet, sózom és puhára főzöm. (Ha kell, még adok hozzá tejet).
Mustárral, ecettel ízesítem.