A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

A bor számít, nem a határ

Újvilági borok, hatalmas ültetvények
Vágólapra másolva!
Az Esztergom környéki, magyar és szlovák helyi borászatokról jelentetett meg útikalauzt az Ister-Granum Európai Területi Együttműködési Csoportosulás - közölte a szervezet projektmenedzsere csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Eck András tájékoztatása szerint a kiadványban jellemzően néhány hektáron működő családi borpincék és borkóstolási lehetőséget kínáló gazdaságok mutatkoznak be a határ mindkét oldaláról. A 70 oldalas füzetben fényképekkel, személyes élményekkel jelenítik meg a neszmélyi borvidékhez és a felvidéki termőterületekhez tartozó gazdákat és pincészeteket.

ister granum Forrás: Ister Granum

A kiadvány elkalauzol a dűlők pincefaluiba, a készítők összegyűjtötték a térség borászati civil egyesületeinek, hegyközségeinek címeit, valamint összeállították a térség borhoz kötődő rendezvényeinek naptárát és a vendégfogadók jegyzékét is.

2012 decemberétől foglalkoznak a helyi termékhálózat kialakításával, amely civil szervezetek, önkormányzatok, termelők, valamint közösségek bevonásával. A borkalauz megjelenése előtt a régió alapélelmiszert termelő kisvállalkozásairól készítettek összeállítást, receptkönyvet.

Az Ister-Granum Eurorégió a magyar-szlovák határon található, kétharmada Magyarországhoz, egyharmada pedig Szlovákiához tartozik, nagyjából Esztergom 35 kilométeres körzetében. Jelenleg 81 tagja van, 41 magyarországi és 40 szlovákiai önkormányzat, lakosainak száma 170 ezer fő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!