A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csiga, béka, libamáj: indul francia gasztronómiai világünnep

Hideg libamáj zsírjában – Mirage étterem, Hajdúszoboszló
Hideg libamáj zsírjában – Mirage étterem, Hajdúszoboszló
Vágólapra másolva!
Nyolc magyarországi étteremben is lehet francia menüsort fogyasztani hétfőn, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű gasztronómiai világünnep keretében - közölte Franciaország magyarországi nagykövete.
Vágólapra másolva!

Éric Fournier elmondta, hogy a rendezvényhez - amelyet tavaly hívtak életre - világszerte több mint 1300 étterem csatlakozott. Ahhoz, hogy egy vendéglátóipari egység részt vegyen az eseményen, klasszikus francia menüsort kell felszolgálnia - tette hozzá.

A nagykövet szerint

a Gout de France azoknak való, akik minőségi konyhát keresnek.

A rendezvény alapötlete egyszerű, szeretnék március 21-ét, a tavasz első napját összehozni a minőségi gasztronómiával - mondta.

Libamáj, mert az remek Forrás: Nagy Bence

Éric Fournier kiemelte, hogy a francia konyhának a csigán és a sajtokon kívül a béka, a libamáj és a különböző desszertek a specialitásai. Híresek továbbá a francia kukták és serpenyők - amelyek megtartják az ételek ízét -, valamint a kések - amelyek használatával időt lehet spórolni.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy a magyar éttermekben nagyon jól el tudják készíteni a speciális francia ételeket, az országban ugyanis minőségi alapanyagokkal főznek és az emberek igen kreatívak.

A résztvevő éttermek:

  • Araz,
  • Borssó,
  • Béterv,
  • Larus,
  • Chainti,
  • LouLou,
  • Café Dumas,
  • Liberté

A vendéglátóhelyekről itt talál ismertetőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!