Ha esetleg drágállta a hazai csokinyuszi árakat, most megnyugodhat: a Martin Chiffers által készített, mintegy 30 centi magas, majdnem 5 kilogrammos állatnál biztosan sikerült olcsóbbat találnia.
A 75 százalékos, tiszta tanzániai kakóból készült húsvéti édesség ugyanis gyémántból készült szemmel néz a világba. Nyilván maga a méretes és minőségi csokoládé alap sem lenne olcsó, különös tekintettel a kézműves technológiára. De a nyúl két darab 1,7 karátos brilliáns aztán végképp megdobja a költségeket, a számla így végül 49 ezer dollár.
A gyémántok a 77 Diamonds nevű luxus ékszermárkától származnak, amely
bizonyos források szerint a világ legnagyobb gyémántkészletével rendelkezik.
A nyulat megvásárló kedves fogyasztó a csokoládé elfogyasztása után díjtalanul jogosult a megmaradt ékkövek ékszerbe foglalására.
Ha esetleg sokallná a 49 ezer dollárt, de ragaszkodik a gyémántos szemű csokinyúlhoz, természetesen választhat hozzá olcsóbb változatot is, a készítők rugalmasak.
A Very First to Know weboldal tudósítása szerint a nyulat nem muszáj megenni, egyfajta művészi alkotásként vagy szobadíszként is használhatjuk, de persze ebben az esetben oda kell figyelni a hőmérsékletre.
Ha megfelelőek a körülmények, akár 2 évig is eláll.
És hogy a lelkiismeretünk is tiszta legyen, mindegy egyes nyúl megvásárlása után 1000 dollárt adományoznak Károly herceg alapítványának.