Egy kis kék leves ebédre?
![kék leves ramen](https://cdn.origo.hu/2023/12/FlZtuZg9clD3jquSP5pIDegKtCJ13x4KjVoM2HtPqPs/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzViNDYzZDdhMjE2NDRhMTRhOTlhMWYwMDExM2FkMDdh.webp)
Miközben a spanyol hatóságok a múlt nyáron feltűnt, és hamar sikeressé vált kék bor betiltásának lehetőségeit vizsgálják, egy tokiói étteremben kék levest főztek.
A Kipposhi szakácsa
természetes színezékkel, egy spirulina nevű algával érte el a türkiz árnyalatú rament.
A fogást zsázsával, tojással és csirkével szolgálják fel és mint minden kék, illetve szivárványos étel, nagy sikerre számíthat a közösségi médiában.
A Kipposhi kifinomultnak látszó levese egyébként nem az első kék ramen Japánban, már korábban is létezett egy Zombear nevű, kék tésztát kínáló zacskós étel, amelynek számos rajongója van.