Vashiányos? Egyen nyulat!

Tele vannak vassal
Vágólapra másolva!
Nyúlhúst szinte csak az ínyencek vásárolnak, esetleg a karácsonyi, ünnepi asztalra kerül egy-egy fogás. Pedig rengeteg benne a vas, már egy kisebb adagnyi,10 deka is fedezi egy felnőtt napi vasszükségletét.
Vágólapra másolva!

Az ízre leginkább a csirkére hasonlító fehérhúsból sült, rántott, grillezett fogás is készíthető, pörköltnek pedig egyenesen kitűnő. A nyúlhús, könnyű emészthetősége miatt

az egyik legmegfelelőbb állati fehérje a kisbabák hozzátáplálásánál.

Forgalma igen alacsony itthon: egy évben átlagosan 20-40 dekagrammot fogyasztunk belőle, a többi külföldre kerül; az olaszok és a németek sokkal gyakrabban eszik.

Tele vannak vassal Forrás: Origo

A vágóüzemek szinte 100%-ban hazai előállítású magyar nyulakat dolgoznak fel, jó minőségű, versenyképes áru kerül a boltokba, éttermekbe. Míg harminc éve 33 ezer tonna élősúlyú nyulat vásároltak fel a feldolgozóüzemek, ez a szám mostanra 12 ezer tonnára zsugorodott. Ugyanígy, 1990-ben

hazánk nyúlhús exportja 17 ezer tonna volt, addig három évvel ezelőtt már csak 6 ezer, azaz közel harmadára csökkent.

A főbb célország Svájc, Németország, Olaszország és Oroszország.

A Nyúl Terméktanács oldalán a nyúlfajták, nyúltartás hasznos információi mellett még receptek közül is válogathatunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!