Az ízre leginkább a csirkére hasonlító fehérhúsból sült, rántott, grillezett fogás is készíthető, pörköltnek pedig egyenesen kitűnő. A nyúlhús, könnyű emészthetősége miatt
az egyik legmegfelelőbb állati fehérje a kisbabák hozzátáplálásánál.
Forgalma igen alacsony itthon: egy évben átlagosan 20-40 dekagrammot fogyasztunk belőle, a többi külföldre kerül; az olaszok és a németek sokkal gyakrabban eszik.
A vágóüzemek szinte 100%-ban hazai előállítású magyar nyulakat dolgoznak fel, jó minőségű, versenyképes áru kerül a boltokba, éttermekbe. Míg harminc éve 33 ezer tonna élősúlyú nyulat vásároltak fel a feldolgozóüzemek, ez a szám mostanra 12 ezer tonnára zsugorodott. Ugyanígy, 1990-ben
hazánk nyúlhús exportja 17 ezer tonna volt, addig három évvel ezelőtt már csak 6 ezer, azaz közel harmadára csökkent.
A főbb célország Svájc, Németország, Olaszország és Oroszország.
A Nyúl Terméktanács oldalán a nyúlfajták, nyúltartás hasznos információi mellett még receptek közül is válogathatunk.