Három tonnányi guacamolét készítettek Mexikóban. A mexikói konyha jellegzetes fogásán ezer ember dolgozott: 600 szakácstanonc és 400 Buenos Aires-i zúzta az avokádót.
Gyümölcs-Kánaán, zöldségek széles választéka és katyvasz várja a látogatókat a Placcon. Hagyma- és áfonyalekvárral bővíthetjük az éléskamrát, a mi kedvencünk azonban az igazi csípőspaprika-olaj.
Teljesen levett a lábunkról az ehető tányér, amit Bioterm búzakorpából állítanak elő. Ha ezekről a tányérokról fogyasztja az ebédjét, a mosogatás a múlté lesz.
Mit tegyen, ha kopog a billentyűzet közben pedig kopog a szeme is? Mindenképp tartson a fiókban legalább egy zacskó kesudiót tűzoltás céljából.
Mi segíthet még a korgó gyomron? Három deka dió, tökmag, mogyoró vagy pisztácia, víz előtte, víz utána, és máris tele a has. Szerezzen be magkrémet, puffasztott rizst, kókuszchipset és paradicsomot.
Mád dimbes-dombos csodás látványától csak egy jobb dolog van. Vagyis kettő: a Mádi Furmint Ünnep és a környék kedvenc bora, a furmint. Az ünnep legjobb pillanata pedig a késő estig tartó korzózás. Mintha egy pillanat alatt egy dél-olasz városba repülnénk.
Az olíva a szív egészségéért és a szabad gyökök ellen is kiváló. Emellett E-vitaminban gazdag és csökkenti a vérnyomást: igazi csodabogyó!
Próbálja ki az olíva salátát uzsonnára, a sült olívát könnyű előételnek, a rántott bogyót nassolnivalónak, de az olívakrémet se hagyja ki. Recept a cikkben!
Leemeljük a terméket a polcról, megvizsgáljuk, és próbáljuk kitalálni mi micsoda a címkén. A találgatás addig megy, amíg meg nem unjuk, és anélkül döntünk, hogy tudnánk, melyek a rossz E-számok.
Öt magyar vásárlóból négyen elolvassák az élelmiszerek címkéjét, de sokan nem tudják megfelelően értelmezni a csomagoláson látható tápérték-információkat.
A Nébih most a sajtos chipseket vette górcső alá, és a vizsgálatok vegyes eredménnyel zárultak. Az ellenőrzött tíz chips közül összesen hatnál volt valamilyen jelölési hiányosság.
A kedveltségi teszten laikus és szakértő kóstolók pontozták a termékek ízét, külső megjelenését, állományát, illatát és színét. Az első helyezett a Lay's sajtos ízű burgonyachips, a második a Pringles sajtos ízesítésű snack, a harmadik a Chio sajtos burgonyachips lett.
A magyar granola tarolt Great Taste Awards-on: a Viblance Quinoa&Pecan granoláját a zsűri két csillaggal értékelte. Granola kategóriában idén ez volt a legmagasabb megítélt minősítés.
Körülbelül 400 bíráló, két hónapnyi kemény munka és egy vak kóstolás hozta meg a magyar sikert.
Várakozással, izgalmakkal és nagyon korán kezdődött meg idén a szüret a Szászi Birtokon. Ez azt jelenti, hogy a korai fajtákból korai borok születnek.
Tavaly kevés bor lett a jégverés miatt, idén pedig a minőség és a mennyiség is kárpótolja a borászokat a 2016-os év után. Szerencsére az idei borok nagyon jónak ígérkeznek: a paraméterek (mustfok és savak) alapján a korai fajtákból nagyon finom borok lesznek.
A különféle ízek hatással vannak egymásra: egy jól megválasztott bor kiemeli az ételek zamatát, és tökéletes kiegészítője egy-egy fogásnak.
A hidegen szervírozott ételek könnyebb borokat kívánnak: a jól behűtött fehérektől a rozékon át egészen a könnyedebb vörösborokig terjedhet a skála. A sült vagy grillezett húsok már a robosztusabb borokat igénylik. Grillezett halakhoz tökéletes választás lehet egy badacsonyi rajnai rizling.