Három fővárosi és két vidéki szakácstanulókból álló középiskolás csapat hazai alapanyagokból készíthetett ínycsiklandó ételeket. Az öt csapat kétnapos küzdelemben mérhette össze főzőtudását, és nyűgözhette le a zsűrit: szeptember 21-én busa filé és szűzpecsenye, másnap pedig házi nyúlcomb és a csontos vaddisznó gerinc volt a menü.
A konyhavirtuózoknak mindössze két óra állt a rendelkezésükre, hogy elkészítsék a menüt az öt fős zsűrinek, amelynek elnöke Zsolnay Gábor mesterszakács, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének elnöke volt.
Végül az első helyet a budapesti Dobos C. József Szakképző Iskola diákjai,
a másodikat a zalaegerszegi Báthory István Szakképző Iskola csapata hozta el. A harmadik helyen a budapesti Giorgio Perlasca Szakgimnázium és Szakközépiskola végzett. A negyedik helyet a fővárosi Gundel Károly Szakképző Iskola, az ötödiket pedig a mosonmagyaróvári Haller János Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai szerezték meg.
A szakácsversenyek sorozata azonban még nem ért véget, ugyanis másnap már hajnalban készültek az ország legjobb főzőcsapatai: 14 kondérban rotyogott az étel, fenséges illatokkal fűszerezve a levegőt. Az egész napos verseny során a legízletesebb ételeket és a legszebb tálalást is díjazták. A versenyzők kitettek magukért: lecsóval töltött rétest és lepcsánkát is kóstolhatott a zsűri, amelyet Sági Szilárd vezetett.
Taroltak a bajaiak: a város csapata halászlé és birkapörkölt kategóriában hozta el az első helyet, a Bajai Jópofa Srácok pedig a lecsójukkal végeztek az élen.
A legszebb csapatmegjelenés első díját Baja város csapata kapta, a Bajai Jópofa Srácok pedig a legszebb tálalással lettek az elsők.
A megmérettetést követően a vásár közönségét sem hagyták ki a jóból, hiszen ők is megkóstolhatták az elkészült fogásokat.