Nem mindennap esik meg az emberrel, hogy van elég ideje azon fantáziálni, mit lehet kezdeni a konyhai eszközökkel. Már azon túl, amire alapból valók. Nem is hittük volna például, hogy süthetünk pizzát muffinsütőben, vagy fagyaszthatunk olívaolajjal feltöltött friss fűszernövényeket jégkockatartóban. Most a robotgép került a figyelem középpontjába, és elképesztő, mi mindenre használhatjuk.
Készíthetünk vele például házi mogyorókrémet. A gyerekek biztosan imádni fogják, nekünk pedig nem kell azon aggódnunk, hogy fogalmunk sincs, mit esznek. A házi mogyorókrém nem tartalmaz tartósítószereket, ráadásul tudjuk, milyen összetevők és alapanyagok vannak benne, hiszen mi magunk készítettük. Itt is van egy recept hozzá. Tipp: a mogyorót lecserélhetjük kesudióra.
A konyhai robotgép kiváló húsdaráló is. Ha húsgombócot vagy hamburgerhúst akarunk készíteni, mindenképp gondoljunk rá. Ám akkor is érdemes, ha salátát ebédelnénk, mert így percek alatt szeletelhetjük fel a zöldségeket.
Sőt, a különböző sütemények tésztáját is sokkal egyszerűbb ezzel összedolgozni.
A saláták ínycsiklandóbbak az apróra tört mandulával vagy dióval: jól kiegészítik az ízeket. Szerencse, hogy a robotgép az olajos magvak apróra zúzására is alkalmas. De van még itt más is!
A házi készítésű öntetek.
Az eszköz minden munkát elvégez, nekünk csak az a dolgunk, hogy beledobáljuk a szükséges alapanyagokat.
Rengeteg sütemény készül úgy, hogy az apróra vágott vajat bele kell morzsolni a lisztbe. Türelmesen állunk a pultnál és két kézzel gyűrjük a vajat, közben pedig már a következő feladaton gondolkodunk. Nos, a robotgép ezt a munkát is elvégzi.
Csak tegye bele a vajat és a lisztet, és kapcsolja be.
Noha most nincs szezonja, ha jön a jó idő emlékezzünk arra, hogy fagylaltot is készíthetünk vele. Csupán 4 banán, ¼ csésze cukrozatlan kakaó, néhány evőkanál víz és 1 tábla apróra tört csokoládé kell hozzá. Dolgozzuk össze, fagyasszuk le és tálaljuk mogyoróvajjal!