Sajtból készült trüffel golyó? Miért ne?
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/yrgrsn62uHRVju_VdxumEvkbjXe-RxUYsZw0ChFTYrM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q0MGVkOTNhYzI1MjRjOWE5YjFiNjFjNzE0Y2JhMzIz.webp)
A legjobb dolog az ünnepekben, hogy egy egész évünk van rá felkészülni. Persze mindig mindent az utolsó pillanatra hagyunk, még a receptek gyűjtését is. Karácsony előtt egy héttel jut eszünkbe, hogy ugyan mit is kellene főzni. Erősen koncentrálunk, a homlokunk is ráncba szalad, hiszen valamelyik oldalon láttuk azt a jó receptet, de már fogalmunk sincs róla, hol.
Az ilyen esetek elkerülésére érdemes minden jó receptet eltenni, amit később felhasználhatunk, így az ünnepi időszak alatt (például ezt a cikket is érdemes betenni még most a kedvencekbe vagy a könyvjelzőbe). Meglephetjük a vendégeket és a családot például sajtos trüffel golyókkal. Ezek a sajtos gombócok egyedülállóak, könnyedek és gazdag ízvilágúak. Jó kiegészítői az ünnepi menünek vagy egy sajttálnak.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a sajtokat, amíg krémes állagúak nem lesznek. Helyezzük a hűtőbe, majd hagyjuk állni 30 percig. Egy kis tálban keverjük össze a diót, az áfonyát és a mentát. Vegyük ki a hűtőből a sajtos keveréket, majd egy kanálnyiból gyúrjunk golyót. Forgassuk meg az elkészült gömböket az áfonyás keverékben, amíg teljesen be nem vonja. Helyezzük őket egy tányérra, majd felszolgálásig tegyük a hűtőbe. Tálalhatjuk önmagában, korpás keksszel vagy kétszersülttel.