Ha már ünnep, a leveshez a bucit elkészíthetjük magunk. Nem bonyolult, és így biztos, hogy a legjobbat tesszük az asztalra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Közepes lángon kezdjük el párolni a hagymát és a fokhagymát a vajon, majd 3-5 perc múlva öntsük a konyhai robotgépbe egy csésze húsleves alaplével együtt. Dolgozzuk össze, míg egészen lágy nem lesz. Öntsük vissza az edénybe, adjuk hozzá a többi alaplevet és a sört, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a reszelt sajthoz a kukoricakeményítőt, keverjük össze, majd szórjuk a levesbe. Öntsük hozzá a krémsajtot és a mustárt is. Habverővel keverve várjuk, míg a sajt elolvad, a leves pedig teljesen krémes lesz. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot.
Ügyeljünk arra, hogy a sör meglehetősen habos lesz, így inkább használjunk egy nagyobb tálat, hogy ne futtassuk ki.
A levessel egy időben bekeverhetjük a buci tésztáját is, úgyis kelnie kell.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Futtassuk fel az élesztőt a szokott módon (langyosítsuk fel a tejet, egy decibe tegyünk 1 evőkanál cukrot és egy élesztőt). Keverjük habosra a tojássárgáját a két evőkanál cukorral, majd tegyük bele a sót, az olajat, a lisztet, végül pedig öntsük rá az élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk megkelni. Ha megdagadt a tészta, osszuk nyolc egyenlő darabra, és formázzuk gömb alakúra. Kenjük meg a tetejét tojással, majd süssük meg a bucikat. Ha elkészültek, vágjuk le a tetejüket, szedjük ki a belsejüket, majd merjünk bele néhány kanállal a levesből. Szórjunk az egészre metélőhagymát, és apróra vágott, sült, bacon jellegű szalonnát.