A zabpehelyből készült reggelit nemcsak mi, hanem a gyerekeink is élvezni fogják, főleg ha a kedvenc gyümölcseiket fogyaszthatják mellé. Habár imádjuk a tojást, a szalonnát és a mindenféle földi jóval megpakolt szendvicseket is, néha jólesik egy kis újdonság. Az otthon elkészített zabpehelyben pedig az a legjobb, hogy személyre szabható. Adagolja őket zárható üvegpoharakba, így jó előre elkészítheti, és reggel csak annyi a dolga, hogy ráönti a meleg vizet vagy tejet, esetleg hozzáadja a friss gyümölcsöket. A következő receptből nyolc csésze zabpelyhet készíthet.
Hozzávalók:
Választható hozzávalók:
Elkészítés:
Egy csésze zabot őröljön porrá, majd öntse egy nagy tálba. Keverje hozzá a maradék zabot, a sót, a nádcukrot és a fahéjat. Ossza el a keveréket a 8 pohárban, majd fogyasztás előtt adja hozzá a tetszőleges, választható hozzávalókat. Például ½ evőkanál mogyoróvajat, még 1 csipet fahéjat, ½ csésze málnát, epret, áfonyát vagy bármilyen gyümölcsöt és apróra tört földimogyorót. Vagy 1 vaníliarúd kikapart magját és belsejét, 1 evőkanál kókuszkrémet és ¼ csésze kókuszt. A harmadik példa pedig 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 evőkanál juharszirup, néhány szem kakaóbab, 1 teáskanál étcsokoládé, 1 csipet só és ½ csésze eper vagy narancs. Fogyasztás előtt öntsön hozzá 1/2 csésze forró vizet vagy mandulatejet, keverje össze, majd hagyja állni 5 percig. A csészékbe porciózott zabpelyhet szobahőmérsékleten legfeljebb 3 hónapig tárolhatja és fogyaszthatja.