A Magyar Borok Bálján nemcsak a hazai kulturális és üzleti élet szereplői vannak jelen, hanem a legjobb magyar borok, és pezsgők, illetve azok készítői is. A vendégeket a Dél-Balaton és a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői köszöntik, a vacsora során pedig minden fogást egy-egy bor kísér: a séfek a borsorhoz igazítják a menüt.
A vacsora után más borfajtákat, illetve további borvidékek borait is megkóstolhatják a vendégek.
Emellett az Év Bortermelői és a Borászok Borásza díj nyertesei is készülnek egy-egy meglepetéssel.
A menü fogásait a következő borok kísérik: a Disznókő Szőlőbirtok 2016-os, késői szüretelésű furmintja, a Winelovers bortesztjén a legjobb olaszrizlingnek kikiáltott Kamocsay Prémium Sós-hegy Olaszrizling 2015, ezt követi a 2016-os Év Bortermelője, Mészáros Pál Bodzási Kékfrankos Válogatás 2015 tétele, majd a Gere Kopar 2013-ból, illetve
bemutatkozik Szepsy István 2008-as aszúja is.
A Magyar Borok Bálját idén 13. alkalommal rendezik meg a Corinthia Budapest falain belül 2018. február 24-én.