Gombócba zárt vadság
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/q93Kz69cdS-WdrVrGHNdEGtnDchofkhWlheQVFe3QIc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NkMTAyMGU2MmZlZDQzMmE4YzBlNjI0YzdhMTRhZWRm.webp)
Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programban, a vadgasztronómia jegyében receptversenyt hirdettek.
A felhívásra több mint száz recept érkezett. Klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadételrecepteket vártak, de fontos szempont volt az is, hogy akár egy étterem étlapján is szerepelhessen a fogás. A Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT) közösen az
ország első wild foodját
is kiválasztották, amelynek a strandi pavilonoktól kezdve a fesztiválokon át egészen a fine diningig képviselnie kell majd a „Go Wild-küldetést".
A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án kóstolhatta meg a zsűri; ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét, az ország első wild foodját pedig a SVÉT zsűrizte.
A dobogó legfelső fokára Varga Péter állhatott fel, így Zalakaros kedvenc vadétele a zalai vaddisznópofa lett.
Az ország első wild foodjának a gŐZgombócot választották, amelyet Nagy Róbert készített el.
Második helyezést ért el Nagy László, valamint a mustáros őztokány pirított leveszöldséggel és gánica tallérral.
Klasszik kategórián belül harmadik helyezett lett Ludányi Emőke, aki omlós nyúlcombot készített barna mártással hajdinatészta-ágyon.