Azért érdemes a szezonális alapanyagokat keresni, mert ezek érését maga a természet, és nem a különböző vegyszerek biztosították. A boltok polcai helyett érdemes inkább őstermelőkhöz fordulni, ha teljesen biztosak akarunk lenni abban, hogy
idényjellegű alapanyagok kerülnek a fazékba.
Sőt, ha van rá lehetőség, érdemes lenne jövőre legalább néhány paradicsom- vagy paprikapalántát, illetve a legalapvetőbb zöldségeket elültetni a kertbe.
Ezek a július hónap termései, illetve azok a gyümölcsök és zöldségek, amelyek az előző szezonból tárolhatóak:
alma, bab, brokkoli, burgonya, cékla, cseresznye, cukkini, dió, egres, eper, fejes káposzta, fejes saláta, földimogyoró, füge, görögdinnye, hagyma, jégcsapretek, kapor, karalábé, karfiol, kelkáposzta, körte, kukorica, málna, mandula, meggy, őszibarack, paprika, paradicsom, petrezselyem, póréhagyma, ribiszke, ringló, sárgabarack, sárgadinnye, sárgarépa, sóska, spenót, szeder, szilva, szőlő, tök, uborka, újhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó.