Ha követjük a szezonalitást, a zöldségek és gyümölcsök érését, biztosak lehetünk abban, hogy egészséges, nem üvegházas vagy import termékeket vásárolunk a piacon. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az alapanyagok érését maga a természet látja el vagy a különböző vegyszerek.
Szerencsére azonban már pontosan tudjuk, hogy milyen zöldségeket és gyümölcsöket kell keresnünk ebben a hónapban.
Íme az augusztusi termések,
illetve amelyek az előző szezonból tárolhatóak:
alma, áfonya, bab, brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, csicsóka, dió, egres, édeskáposzta, fejes saláta, fekete retek, fodros kel, fokhagyma, földi mogyoró, füge, görögdinnye, hagyma, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, kukorica, lilahagyma, lila káposzta, mandula, mángold, nektarin, őszibarack, padlizsán, paprika, paradicsom, petrezselyem, póréhagyma, ribiszke, ringló, sárgabarack, sárgadinnye, sárgarépa, sóska, spenót, szeder, szilva, szőlő, tök, uborka, újhagyma, zellergumó, zellerszár, zöldbab, zöldborsó, zöldpaprika.