Balatonfüred legújabb gasztronómiai fesztiválján
a vad alapanyagoké lesz a főszerep.
A meghívott éttermek kreatív vadételeiket a Rizling Generáció ajánlásával kiválasztott borokhoz illeszkedve készítik el. A borokat Dobai András és a Kredenc borbár prezentálja majd.
Az éttermek kiválasztásában a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) vállalt szerepet. A PGA alapítói a szakma meghatározó személyiségei, például Csapody Balázs a Kistücsök étterem vezetője a PGA tagja és jelenlegi elnöke. A PGA ajánlásával kiválasztott 10 étterem a következő:
Sparhelt Bistro, Márga Bisztró, Paletta Bisztró, Söptei Étterem, Neked Főztem, Kistücsök Étterem, A Konyhám, Kalóz Bisztró, Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem.
November utolsó hétvégéjén egy helyen élvezhetjük az évről-évre legjobbnak választott Balaton környéki helyek kínálatát, találkozhatunk és megismerkedhetünk a séfekkel, és egy-két helyi cukrászdával is. Az édesszájúakról a Karolina kávéház, a Péklány és a Valami Édes desszertbár csapata gondoskodik majd.
A MOL Nagyon Balaton szervezői minőségi zenét hoznak a térre,
fellép az örömzenélő Budapest Bár, a sodró balkáni hangulatot és dirty jazzt játszó Deladap és a táncos jazz-funk-soul keverő Waldeck.