A brokkoli és a kávé különös párosának híre felrobbantotta a virtuális közösségeket: úgy zsongott a háló, mint a méhkas.
A bizarr trendet az ausztráliai CSIRO tudományos kutatóintézet
(Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) és a Hort Innovation indította el. Valójában azért kevertek 100% brokkoliport a kávéhoz, hogy az ausztrálok több zöldséget fogyasszanak.
A klorofill a zöld színért felelős pigment. Elnyeli a fényt, és annak energiájával szén-dioxidból szénhidrátot állít elő; így biztosítja a növekedést.
A klorofillt az utóbbi időben étrendkiegészítő formájában kezdték árulni, mert javítja a bőrt, és jótékony hatással van a testre.
Klorofilles víz egy fogyókúrabarát ital, amely antioxidánsokban és mikrotápanyagokban gazdag. Ennek köszönheti népszerűségét a fogyni vágyók körében.
Az újítást egy kanadai étterem vezette be. A rámen egy japán tésztaleves, amelyet a richmondi Yuu Japanese Tapas étteremben söröskorsóban tálalnak.
A nevével ellentétben azonban nem sör van a korsóban,
hanem rámen, a hab a tetején pedig zselatin és tojáshab keveréke.
Annak érdekében, hogy a sörélményt egy új szintre emeljék, az amerikai sörfőzdék elkezdtek kísérletezni az ehető csillámmal készített sörrel.
Végül a szellemes ötlet egy teljesen új trendet teremtett.
Mivel az ehető csillámnak nincs íze, a sör olyan, mint amit már megszokhattak a fogyasztók.
Végül elérkeztünk az eddigi legszínesebb italhoz, amely az unikornislatte nevet kapta. Szinte túl szép, hogy könnyű szívvel elfogyasszuk.
A trend olyan gyorsan elterjedt,
hogy kávézók szerte a világon elkezdték készíteni saját verziójú színes italukat.
Ezek után mire számítsunk 2019-ben?