A gyümölcs hat névvel: egres, piszke vagy köszméte?
![egres, piszke](https://cdn.origo.hu/2023/12/d7C6R-PMJY-ArOyaTJCqdXsiW6XS4sG-L89gZ7CVM2M/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg4ZjQ0YTUwMjlmZTQyMmRhYmNiNGU5N2EwYTAyYTMz.webp)
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
A tészta elkészítése:
Szitálja le a lisztet egy nagy tálba; öntse hozzá a vajat, és morzsolja el a liszttel. Adja hozzá a csipet sót, azután 2-3 evőkanál vizet. Keverje, majd gyúrja össze.
Nyújtsa ki, és tegye egy piteformába úgy, hogy egy kicsit túllógjon a szélén. Vágja le a felesleget – ami túllóg –, tegyen rá egy méretre vágott sütőpapírt, arra a sütőbabot, és süsse 180 fokon 10 percig.
Távolítsa el a papírt a nehezékkel együtt, és süsse további 10 percig.
A krém elkészítése:
Egy konyhai robotgép segítségével verje fel a tojásokat, keverje hozzá a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, végül dolgozza jól össze.
Ha kihűlt a pite, szórja bele az egreseket, azután öntse rá a vaníliás krémet. Süsse 35-40 percig.