Könnyű, édes és felfrissít a tikkasztó melegben
![koktél](https://cdn.origo.hu/2023/12/i6m1mXO8oeZM3FWJrnXzG9o8HNspspq2pUmBAeUdFcw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlmYWExYTI3NDE3OTRlZGNiYTM2ZWVkZmQ0OTkzODUy.webp)
Válasszon testesebb, mélyebb színű rozébort hozzá, mint a merlot vagy a pinot noir. Mivel az eper szezonja már lejárt, helyettesítheti málnával vagy szederrel. Az eredmény így is emlékezetes lesz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntse egy üvegedénybe a rozét, és tegye a fagyasztóba legalább 6 órára.
Forralja fel a vizet, azután keverje el benne a cukrot. Adja hozzá az epret, málnát vagy a szedret, vegye le a tűzről, azután keverje míg szirupos állagú lesz. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.
Öntse a keveréket egy szűrőbe, majd hagyja lecsöpögni egy tálba. Fedje le, és tegye a hűtőbe.
Tegye a fagyasztott rozét egy turmixgépbe, adja hozzá a citromlevet, 100 milliliter szirupot és a jeget. Keverje, amíg összeáll, kásás, tömény állagú lesz. Ez körülbelül 25-30 perc.