A masala dal vada egy fűszeres burgonya- és lencsesnack. A népszerű indiai street food finom és szuper könnyű, ráadásul laktató is. Sós és fűszeres, újfajta élményekkel kecsegtet.
Dél-Indiában a helyiek általában teaidőben fogyasztják.
Próbálja ki a következő receptet, és élvezze az újdonság varázsát! Hiszen mindig van új a nap alatt, csak rá kell lelni.
Hozzávalók a snackhez:
Hozzávalók a csatnihoz:
Elkészítés:
Tegye a csatni hozzávalóit egy turmixgépbe, és dolgozza össze.
Főzze meg a burgonyát, majd hagyja kihűlni.
Főzze meg a csicseriborsót és a lencsét. Ha elkészült párolja 20 percig a kurkumával.
Törje jól össze a fakanállal, és keverje hozzá a csilit, a csiliport, valamint a garam masalát.
Öntse a keveréket a burgonyához, majd az egészet nyomkodja és dolgozza jól össze. Sózza és borsozza ízlés szerint.
Formázzon belőle labdákat, mintha fasírtot készítene.
Keverje össze a csicseriborsólisztet és annyi vizet, hogy egy könnyű tésztát kapjon.
Melegítsen fel egy kis repceolajat egy serpenyőben, mártsa a tésztába a golyókat, majd süsse ropogósra.
Tálalja frissen a csatnival és néhány korianderlevéllel.